CM 2014. Recorduri în "La Roja". Doi fotbalişti spanioli intră azi în istorie. Ce crede Cosmin Contra despre campioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xavi (dreapta) e om de bază la naţionala Spaniei
Xavi (dreapta) e om de bază la naţionala Spaniei

Spania, campioana mondială şi europeană en-titre, debutează diseară (ora 22.00, TVR 1) la Campionatul Mondial, cu un meci contra Olandei.

Xavi Hernandez şi Iker Casillas vor juca la al patrulea Campionat Mondial din cariera lor, după ce au participat la cele din 2002, 2006 şi 2010. Ei îl egalează astfel pe Andoni Zubizareta, singurul spaniol care reuşise o asemenea performanţă. Casillas (15 meciuri la CM) mai are nevoie de un meci pentru a-l egala pe Zubi şi la numărul de partide jucate la turneele finale. Xavi are 14 partide şi va trece şi el peste fostul portar al Barcelonei.
Contra crede în „La Roja”
Cosmin Contra cunoaşte cel mai bine fotbalul spaniol, din postura de antrenor al lui Getafe, dar şi pentru că zece ani a jucat în Primera Division. Contra a declarat pentru „Adevărul” că Spaniei îi va fi mult mai greu să se impună în Brazilia, dar că nu trebuie în niciun caz subapreciată.

 Nici Ronaldo, nici, Messi, nici Neymar. Favoritul lui Pele la Cupa Mondială joacă în echipa Spaniei  

„Mulţi cred că această generaţie a dat tot ce putea, dar să nu uităm că Real, Atletico şi Sevilla au dominat fotbalul european în sezonul recent încheiat. Eu o văd printre favorite şi indiferent că va câştiga sau nu din nou trofeul, eu o văd acolo sus. Să nu uităm că alte naţionale nu au jucători ca Xavi, Ramos, Iniesta, Casillas, iar naturalizarea lui Diego Costa e un real câştig. Costa e cel mai bun atacant de careu din lume”, a spus „Guriţă”, unul dintre comentatorii Mondialului în "Adevărul".

Toate detaliile despre Brazuca, mingea oficială CM 2014

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite