Cîrstea, moment de răscruce la Indian Wells: Miza meciului pe care îl va juca diseară

0
Publicat:

Sorana Cîrstea (32 de ani) a prins a doua săptămână la Indian Wells 2023, după o victorie cu Kimberly Birrell (Australia, 24 de ani, 115 WTA), în minimum de seturi (6-3, 6-2), și alta venită după abandonul adversarei, Madison Keys (SUA, 28 de ani, 20 WTA), când românca avea 6-1 după primul set.

Sorana Cîrstea are 6 victorii și 6 înfrângeri, în 2023. FOTO: Arhiva Adevărul
Sorana Cîrstea are 6 victorii și 6 înfrângeri, în 2023. FOTO: Arhiva Adevărul

Ajunsă în turul III, Cîrstea o va înfrunta, diseară (ora 20.00, Digi Sport 2) pe Bernarda Pera (SUA, 28 de ani, 43 WTA). E un meci cu o miză mare pentru sportiva din România din două motive. În primul rând, financiar, „Sori“ are ocazia de a-și asigura un cec în valoare de 33.460 de dolari pentru pătrunderea, în optimi, în caz de victorie. Pe lângă acest aspect însă, duelul cu Pera e foarte important pentru Cîrstea din perspectiva clasamentului WTA!

Adevărul a scris aici despre căderea liberă a lui „Sori“, după un start de sezon extrem de slab, în 2023. În acest moment, în ciuda celor două victorii de la Indian Wells, situația lui Cîrstea s-a înrăutățit, în mod paradoxal! Pentru că, deși e în turul III, ea are de apărat rezultatul de anul trecut în California, când a avansat până în optimi. Atunci, a fost învinsă, în această fază, de Simona Halep, scor 1-6, 4-6.

Așadar, fără punctele acumulate în 2022 la Indian Wells, care au fost scăzute din dreptul jucătoarelor deja, Cîrstea se află acum pe locul 97, în clasamentul live, actualizat în timp real! Sorana n-a fost atât de jos, în ierarhia WTA, din august 2019, când a ocupat locul 106.

Vestea bună e că, dacă o va învinge pe Bernarda Pera, diseară, Cîrstea va urca în clasamentul live. Concret, ea va acumula 743 de puncte și va atinge poziția a 86-a. În schimb, dacă va pierde, Cîrstea va rămâne pe 97 WTA, în condițiile în care toate celelalte sportive aflate în spatele ei au părăsit deja Indian Wells și nu mai pot acumula puncte pentru a depăși Sorana în ierarhia tenisului feminin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite