CFR îşi dă palme, Celtic e în delir: Reacţii după ce clujenii au nimerit într-o grupă de coşmar în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emmanuel Culio, mijlocaş CFR Cluj
Emmanuel Culio, mijlocaş CFR Cluj

Ardelenii au avut mult ghinion la tragerea la sorţi de astăzi, mai ales dacă analizăm componenţa grupelor A, B, C, I şi K, toate mai accesibile decât seria în care se află campiona Ligii I.

CFR Cluj a avut un parcurs destul de dificil până a ajuns în grupele Ligii Europa, trecând de Astana (campioana Kazahstan-ului), Maccabi Tel Aviv (campioana Israelului) şi de Celtic (campioana Scoţiei).

De altfel, dintre aceste grupări menţionate mai sus, Astana şi Celtic au ajuns şi ele în grupele Ligii Europa, după ce au fost eliminate de CFR Cluj în preliminariile Ligii Campionilor.

Din păcate pentru trupa pregătită de Dan Petrescu, norocul n-a fost de partea ei nici când s-a efectuat tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Europa. Aici, clujenii au dat, din nou, de Celtic, lânga care au ajuns şi Lazio şi Rennes!

Ce-i drept, scoţienii au fost încântaţi că au şansa de a juca iarăşi cu campioana României. „E o tragere la sorţi foarte bună. Două meciuri frumoase (n.r - cu Lazio şi cu Rennes) şi şansa să ne luăm revanşa cu CFR Cluj“, a declarat Neil Lennon, tehnicianul celor de la Celtic.

În schimb, cei de la CFR, prin vocea şefului departamentului de scouting, Marius Bilaşco, au admis că ar fi preferat să pice într-o altă grupă, una mai accesibilă.

Ce a spus Marius Bilaşco la Telekom Sport?

*E o grupă dificilă, pentru că sunt multe echipe puternice angrenate în această competiţie şi, practic, era imposibil să nu dai peste echipe care au câştigat acest trofeu, deţinătoare de trofee Europa League sau Champions League. 

*Deci, clar, anul acesta echipele care sunt în Liga Europa sunt mai puternice faţă de anii precedenţi. Noi avem o misiune dificilă, pentru că întâlnim echipe puternice din cele trei campionate, practic în top 5 al Europei. 

*Sincer, nu ne doream să cădem cu Celtic, dar, până la urmă, aşa a fost să fie. Suntem în grupă cu ei, va trebui să jucăm de două ori cu ei, ne cunoaştem, ne ştim avantajele pe care le avem unii faţă de ceilalţi, ştim şi minusurile, aşa că, practic, nu e o necunoscută nici pentru ei, nici pentru noi.

*Mie întotdeauna mi-e frică de echipe care-şi păstrează acelaşi lot, care sunt, într-adevăr, o echipă omogenă, care au jucat mult timp împreună, cum e la Lazio. 

*Campionatul Franţei e unul care are un anumit nivel. E un campionat care se joacă în forţă, foarte bine, în viteză. Deci, e clar că au mai mari avantaje în comparaţie cu liga noastră. Toate trei echipele pe care le vom întâlni sunt la un nivel destul de ridicat.

Grupa E

Lazio

Celtic

Rennes

CFR Cluj

Iată restul grupelor Ligii Europa:

Grupa A

Sevilla

APOEL Nicosia

Qarabaq

Dudelange

Grupa B

Dinamo Kiev

FC Copenhaga

Malmo

Lugano

Grupa C

Basel

Krasnodar

Getafe

Trabzonspor

Grupa D

Sporting Lisabona

PSV Eindhoven

Rosenborg

LASK Linz

Grupa F

Arsenal

Frankfurt

Standard Liege

Guimaraes

Grupa G

Porto

Young Boys

Feyenoord

Rangers

Grupa H

ŢSKA Moscova

Ludogoreţ

Espanyol

Ferencvaros

Grupa I

Wolfsburg

Gent

St. Etienne

Olexandria

Grupa J

AS Roma

Gladbach

Istanbul Başakşehir

Wolfsberg

Grupa K

Beşiktaş

Braga

Wolverhampton

Slovan Bratislava

Grupa L

Manchester United

Astana

Partizan Belgrad

AZ Alkmaar

*Primele două clasate din fiecare grupă ajung în 16-imi

Etapa I: 19 septembrie

Etapa a II-a: 3 octombrie

Etapa a III-a: 24 octombrie

Etapa a IV: 7 noiembrie

Etapa a V-a: 28 noiembrie

Etapa a VI-a: 12 decembrie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite