CFR Cluj are interdicție la transferuri dintr-un motiv incredibil. Situație fără ieșire pentru ardeleni

0
Publicat:

CFR Cluj are interdicție la transferuri dictată de FIFA, în urma neplății sumei de transfer pentru Marko Dugandzic, actualul atacant al Rapidului.

Actualul rapidist Marko Duganzic a fost adus în România de CFR Cluj. Foto Mediafax
Actualul rapidist Marko Duganzic a fost adus în România de CFR Cluj. Foto Mediafax

Ardelenii l-au achiziționat pe Dugandzic de la FC Sochi, în ianuarie 2022, pentru 350.000 de euro. Clujenii nu au plătit la timp suma de transfer pentru atacantul croat și au vrut să o achite după ce jucătorul a ajuns în Giulești, scrie ProSport. Doar că între timp a izbucnit războiul din Ucraina.

Pentru a preîntâmpina posibile finanțări ale armatei ruse prin intermediul transferurilor de jucători, UEFA a trimis o circulară prin care cerea să nu se facă plăți directe către cluburile din Rusia. Totuși, pentru ca această măsură să nu afecteze transferurile de jucători, modalitatea aleasă de UEFA a fost ca federațiile să intermedieze virarea sumelor de transfer.

FRF nu a putut face plata către clubul din Rusia

Astfel, CFR Cluj a trimis banii pe care îi datora lui FC Sochi pentru transferul lui Dugandzic în contul FRF, pentru a respecta circulara UEFA. Doar că federația română nu ar putut să facă plata către banca indicată de FC Sochi, deoarece aceasta se află pe „lista neagră”.

Problema nu a fost rezolvată nici după înștiințarea FIFA și nici după tentativa CFR-ului de a vira banii în contul FIFA. Iar cum FC Sochi s-a adresat forului mondial pentru că nu și-a primit banii, CFR Cluj a primit interdicție la transferuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite