CFR, păcăleală în stil italian: Ce arată bilanțul actual al unei echipe care a dominat fotbalul intern

0
Publicat:

Că plecarea lui Dan Petrescu (55 de ani) de la CFR Cluj s-a produs în momentul oportun, când intervenise o doză mare de uzură în relația antrenor - club, știam deja.

Mario Camora, căpitan CFR Cluj
Mario Camora, căpitan CFR Cluj

Ce descoperim acum, treptat, e că ardelenii au „reușit“ să-l înlocuiască pe „Super Dan“ cu un alt antrenor care vede în arbitru un adversar permanent. Vorbim despre italianul Andrea Mandorlini (63 de ani), revenit în această vară în Gruia, după ce a mai avut un mandat aici, între noiembrie 2009 – septembrie 2010.

Inițial, readucerea italianului în noul proiect low-cost din Gruia părea o decizie inspirată. Pentru că echipa a pornit bine, cu două victorii în campionat cu Poli Iași (2-0) și cu UTA (3-1), plus o remiză respectabilă, în turul confruntării cu Adana Demirspor (1-1). De atunci însă, CFR nu mai bate pe nimeni. Nici în campionat, nici în Europa! A fost, mai întâi, o remiză cu Universitatea Craiova (1-1), după care au venit eșecurile cu Adana Demirspor (1-2) și cu FCSB (0-1). În ambele partide, prestația antrenorului a ridicat niște semne de întrebări.

În primul rând, în Turcia, schimbările efectuate de Mandorlini, patru la număr, toate în minutul 75, când CFR avea un om în plus, parcă au slabăit echipa! De altfel, formația din Gruia a și luat golul eliminării din Europa, în superioritate numerică, în minutul 90+3. Chiar dacă faza reușitei semnate de Ndiaye a fost și cu ghinion pentru CFR, impresia generală a fost că echipa a ratat o mare șansă și din cauza neinspirației antrenorului.

Apoi, duminică seară, pe Ghencea, CFR a jucat slab de-a dreptul! A fost departe de echipa arțăgoasă care își vindea scump pielea în astfel de confruntări pe vremea lui Dan Petrescu. De altfel, după meci, analiștii posturilor TV au ajuns la această concluzie, la unison. Iată părerile lor:

*Basarab Panduru (Orange Sport): FCSB a fost echipa mai bună, care a știut să combine, care a jucat rapid. Trebuie să discutăm despre schimbările făcute de CFR după minutul 60. Ce a vrut Mandorlini? A simțit că FCSB poate fi bătută și l-a scos pe Morgan? Sau a greșit? Impresia mea e că n-a făcut bine ce a făcut. FCSB n-a avut ocazii, cât CFR a avut trei fundași centrali pe teren. Din acel moment, după ieșirea lui Morgan, s-au schimbat lucrurile. Impresia mea e că le-ai dat posibilitatea adversarilor să marcheze.

*Viorel Moldovan (Prima Sport): FCSB a meritat victoria, a fost echipa cu inițiativă. CFR, o dezamăgire. Mediocră. Să ai doar două șuturi la poartă... puțin. În rest, nimic. Te-ai rezumat la a te apăra, în loc să propui mai mult.

*Florin Răducioiu (Prima Sport): Paradoxal, CFR a jucat mai bine în Turcia cu Adana, o echipă mult mai bună decât FCSB. M-a dezmăgit și pe mine CFR.

Ioan Varga, patron CFR Cluj
Ioan Varga, patron CFR Cluj

Patronul Varga, optimism exagerat?

CFR se află deja la cinci puncte de locul 1 în Superliga, după doar patru meciuri. Și eliminată din acest sezon al cupelor europene!

Chiar și așa, patronul Ioan Varga a avut un discurs destul de optimist, ce-i drept, înaintea partidei cu FCSB. „Sincer, am o bucurie. Simt că am acum o echipă bună și-n campionat o să fim bine. Sunt mulți care vorbesc și habar n-au de fotbal! Domnul Mandorlini mi-a făcut impresie bună. E foarte serios și pragmatic! La anul, ne concentrăm pe cupele europene, acum vom face treabă în campionat“, a spus Varga, la revenirea din Turcia, după partida cu Demir Adanaspor.

Problema e că, dacă facem o comparație între vara anului trecut și momentul actual, vedem că CFR are rezultate mai slabe în acest moment. Concret, în primele patru runde din campionatul precedent, clujenii au strâns 9 puncte din 12, comparativ cu 7 din 12 acum. Apoi, în Europa, CFR a prins grupele Conference League și chiar și play-off-ul optimilor în stagiunea 2022-2023. Acum, echipa a încheiat deja socotelile cu competițiile UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite