Cea mai dură pedeapsă din fotbalul românesc: fiul lui Anghel Iordănescu riscă o suspendare de doi ani. Ce a făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regulamentele interpretabile din fotbalul românesc dau naştere la tot felul de situaţii de neimaginat în alte competiţii.

Ultimul caz e cel creat de Edward Iordănescu. Suspendat pentru meciul cu Astra (0-0) din etapa a 5-a din play-off, tehnicianul Pandurilor a urmărit partida din tribune. Mai puţin la pauza dintre cele două reprize, atunci când, la ordinul său, jucătorii au ieşit din stadion pentru a primi indicaţiile tactice direct din partea lui Iordănescu!

Ce riscă fiul selecţionerului? Nu se ştie, fiindcă regulamentul e neclar. Articolul 19.5 din Regulamentul Disciplinar spune că „antrenorul suspendat nu are dreptul să intre în contact cu echipa“. Apoi însă, vine capitolul 9.9.9, articolul 41.6, în care se scrie că antrenorul suspendat nu poate intra în contact cu fotbaliştii în incinta terenului de joc. Iordănescu jr şi-a băgat echipa în şedinţă în afara arenei.

Singura certitudine e că, dacă deciziile comisiilor nu sunt respectate, cei vinovaţi pot fi „pedepsiţi cu amendă şi interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pe o durată de până la doi ani“.

Notat în raportul arbitrului

Preşedintele Pandurilor, Narcis Răducan, a comentat, la Dolce Sport, cele întâmplate la pauza meciului Astra – Pandurii. 

„Regulamentul e ambiguu şi avem destule antecedente în Liga I. Am făcut totul la vedere, ferm convinşi că nu încălcăm regulamentul. Şi arbitrul a scris în raport că a văzut jucătorii oaspeţi ieşind afară. Edi (n.r. – Iordănescu) a fost cu ideea. Mă tem de orice la noi, dar cred că avem argumentele necesare să dovedim că e cel puţin o practică obişnuită în Liga I. Dacă cineva va dori să dea iarăşi un exemplu cu Edi Iordănescu, bineînţeles că mă aştept la o suspendare“, a spus Răducan.

Se ia de „degeţelul“ lui Stanciu

Marius Şumudică se aşteaptă la o nouă suspendare, pe motiv că a făcut semne obscene către galeria Stelei. Tehnicianul Astrei e supărat însă că stelistul Nicuşor Stanciu n-a fost chemat la comisie, atunci când le-a arătat suporterilor Pandurilor degetul mijlociu. „Degeţelul lui e mai mic, probabil şi l-a retezat când tăia lemne, că a trăit la ţară. Dacă mă suspendă, am pe cineva la chirurgie şi promit să-mi mai tai din deget“, a spus Şumi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite