Ce revenire! Halep s-a calificat în optimi la Roma, dar s-a retras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep va urca de luni pe locul 4 mondial FOTO Mediafax
Halep va urca de luni pe locul 4 mondial FOTO Mediafax

Simona Halep a avut un meci foarte dificil împotriva americancei Madison Keys, pe care a învins-o în cele din urmă în trei seturi, scor 5-7, 6-0, 6-1, după o oră şi 38 de minute de joc.

„Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a retras de la turneul de la Roma din cauza unei probleme la muşchii abdominali, după ce s-a calificat, miercuri, în optimile de finală, informează site-ul wtatennis.com.

Sunt foarte tristă că trebuie să mă retrag, dar nu mai pot continua. Am amintiri frumoase de anul trecut de la Roma, când am ajuns în semifinale. Voi merge mâine la Bucureşti şi voi urma un tratament. Sper că tratamentul şi câteva zile de odihnă îmi vor permite să mă refac şi sper să fiu aptă pentru Roland Garros", a declarat Halep.

Simona Halep, favorita numărul 4, a jucat şi s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Roma, dotat cu premii în valoare totală de 2.120.000 de euro. Halep a trecut în turul doi de Madison Keys (SUA), poziţia 47 în clasamentul mondial, scor 5-7, 6-0, 6-1, după o oră şi 37 de minute de joc.

În optimi, Halep ar fi trebuit să joace cu spaniola Carla Suarez Navarro, favorită numărul 13 şi locul 14 WTA.

Simona Halep, care de luni va urca pe locul 4 mondial, o premieră istorică pentru tenisul feminin românesc, a avut un început de coşmar la debutul său în turneul WTA de la Roma. Românca a cedat primul set al confruntării, deşi a avut o minge de break la un moment dat, pe care a irosit-o cu nonşalanţă.

Pierderea primului set nu a afectat-o pe Simona, care a renăscut ca pasarea Phoenix. Americanca n-a putut rezista jocului foarte agresiv al lui Halep, care a câştigat în doar 54 de minute seturile doi şi trei şi implicit partida. Scor final 5-7, 6-0, 6-1.

În setul secund, constănţeanca a avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzând unele dureri la spate. Însă, după intervenţia medicilor, Simona a putut să continue partida.

Graţie acestui succes, jucătoarea din România s-a calificat în optimi, acolo unde o va întâlni pe iberica Suarez Navarro, locul 14 mondial, care a învins-o în turul doi la Roma pe Venus Williams, sora liderului ierarhiei WTA, Serena. Meciul se va disputa joi, 15 mai, ora urmând să fie stabilită ulterior.

Până acum, Halep s-a confruntat cu Carla Suarez Navarro de opt ori, palmaresul fiind favorabil ibericei, care a câştigat cinci dintre duelurile directe. 

Pentru calificarea în optimi, Halep va primi 105 puncte WTA şi 22.060 de euro. Anul trecut, la Roma, românca a ajuns până în semifinale, fiind învinsă de Serena Williams.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite