Care sunt problemele care l-au adus pe miliardarul rus Roman Abramovici în punctul de a vinde Chelsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

Unul dintre cei mai cunoscuţi oligarhi ruşi, Roman Abramovici, a picat în focul încrucişat dintre Londra şi Moscova în urma tentativei de asasinare a lui Serghei Skripal. Rămas fără viză de şedere în Anglia, Abramovici este pe punctul să îşi facă exitul din clubul de fotbal Chelsea pe care îl deţine din 2003.

La sfârşitul lunii august, câţiva dintre suporterii echipei Chelsea, care se adunaseră pe celebrul Stamford Bridge într-un derby cu rivala Arsenal, au întins un banner uriaş roş-albastru pe care scria „Imperiul Roman“ pe care era imprimată şi imaginea miliardarului rus, Roman Abramovici. Celebrul oligarh nu a par­­ticipat la acel meci şi, de fapt, nu a mai fost văzut la Londra din primăvară, de când guvernul britanic a tot refuzat să îi reînnoiască viza.

În 2003, Abramovici cumpăra cu 140 de milioane de lire sterline clubul de fotbal Chelsea, salvându-l de la faliment, iar de atunci l-a tot susţinut financiar cu împrumuturi care au ajuns la peste 1,1 miliarde de lire sterline. Din 1955 şi până la el, clubul nu reu­şise să câştige niciun titlu intern, însă infuzia pu­ter­nică de bani a schimbat radical palmaresul clubului. Strategia a fost similară modelului american în materie de sport – cumpără talente, cumpără titluri, vinde apoi în jurul brandului produse şi drepturi media.

Citeşte continuarea pe newmoney.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite