Capitala, străină de titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orașele din România  care au campioane în 2011
Orașele din România care au campioane în 2011

Steaua a pierdut (12-24) finala Superligii de rugby cu CSM Baia Mare, iar Bucureştiul nu are nicio campioană în sporturile de echipă nici în 201.

Baia Mare este de trei ani noua capitală a rugby-ului românesc. Sâmbătă, în finala Superligii, echipa pregătită de Eugen Apjok şi Vasile Lucaci s-a impus cu 24-12 în faţa Stelei. A fost o reeditare a disputelor pentru titlu din 2009 şi 2010, dar de data aceasta victoria maramureşenilor a fost mai clară.

Noul succes al băimărenilor ilustrează cum nu se poate mai bine că Bucureştiul a pierdut supremaţia în sporturile de echipă, cele în care a dominat cu autoritate, prin Steaua şi Dinamo, în deceniile 8 şi 9. În ultimii trei ani, toate titlurile naţionale au luat drumul provinciei, Constanţa fiind oraşul cu două campioane en-titre: HCM (handbal / masculin) şi Tomis (volei / feminin). Din punct de vedere geografic, Transilvania ocupă prima poziţie după numărul formaţiilor care au câştigat titlul în 2011 (5), fiind urmată de Dobrogea (2), Oltenia (1), Moldova (1) şi Banat (1). 

Steaua şi Dinamo, „victimele" tranziţiei

Ameninţate cu desfiinţarea, imediat după evenimentele din decembrie 1989, cluburile sportive Steaua şi Dinamo, care n-au nicio legătură cu cele de fotbal, n-au reuşit să se adapteze la schimbările produse de atunci în România. Cele două mari cluburi departamentale, dar şi Rapid au contat în continuare pe banii veniţi de la buget. O vreme, lucrurile au mers, însă reformele impuse de intrarea în NATO şi UE au lăsat urme, atât armata, cât şi poliţia fiind obligate să-şi restrângă efectivele. Din acest motiv, Dinamo şi Steaua n-au mai putut să-şi angajeze toţi sportivii. Cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Rapid, club aflat sub tutela Ministerului Transporturilor.

Ultimele campioane din Bucureşti

Fotbal     Dinamo - 2007
Baschet (masc.)    Dinamo - 2003
Baschet (fem.)    ACRO - 1997
Handbal (masc.)    Steaua - 2008
Handbal (fem.)     Rapid - 2003
Hochei    Steaua - 2006
Polo    Steaua - 2006
Rugby     Dinamo - 2008
Volei (masc.)    Dinamo - 1995
Volei (fem.)    Rapid - 2006

Click pentru a mări

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite