Campioana României la baschet, CSU Asesoft Ploieşti, a transferat un sârb, vice-campion european în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici (dreapta) a venit la Asesoft
Popovici (dreapta) a venit la Asesoft

CSU Asesoft Ploieşti a reuşit să găsească repede un conducător de joc după plecarea americanului Christopher Dunn la Lukoil Academica.

Ploieştenii l-au transferat până în vară pe Bojan Popovici, un baschetbalist sârb de 30 de ani, cu o carte de vizită impresionantă. Bojan Popovic este un produs al şcolii de baschet a lui FMP Zeleznik, formaţie în tricoul căreia a petrecut patru sezoane, între 2001-2005. După ce şi-a trecut în palmares Cupa şi Liga Adriatică, sârbul a semnat pentru Dinamo Moscova, reuşind, în 2006, să cucerească ULEB Cup, după 73-60, în ultimul act, împotriva lui Aris Salonic. Cariera lui Popovic a cunoscut şi două experienţe consecutive în campionatul Spaniei, Liga ACB. Mai întâi, la Unicaja Malaga (2007-2008), formaţie lângă care a atins optimile de finală ale Euroligii, şi, ulterior, la San Sebastian Bruesa, locul 12 în ediţia 2008-2009.

Transferul la Lietuvos Rytas, în 2009, avea să-i aducă şi consacrarea pe plan european. În urma prestaţiilor avute cu Efes Pilsen şi Entente Orleanaise, Bojan Popovic a fost desemnat MVP-ul lunii octombrie în Euroligă, ajungând cu formaţia lituaniană până în optimile întrecerii. După o revenire de câteva luni în Spania, în tricoul lui Cajasol Sevilla, sârbul a semnat cu Steaua Roşie Belgrad, bifând o nouă campanie în Liga Adriatică. În ultimul sezon, Popovic a evoluat pentru Lukoil Academic, câştigând eventul cu vecinii de la sud de Dunăre. 

În 2009, naţionala Serbiei, cu Popovici printre titulari, a pierdut finala Campionatului European din Polonia, în faţa Spaniei. 

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite