Benzema, conferință de adio la Real Madrid: Complimentul președintelui l-a lăsat cu un nod în gât

0
Publicat:

"Doream să-mi închei cariera la Real Madrid, dar viaţa mi-a oferită o oportunitate", a declarat atacantul francez, Karim Benzema, în cursul conferinţei de presă organizate cu ocazia despărţirii sale de clubul de fotbal din capitala Spaniei.

Karim Benzema
Karim Benzema

"Nu voi uita însă niciodată Real Madrid. E imposibil, este cel mai bun club din istorie. Dar cred că astăzi este momentul să merg şi să încep o altă poveste. Este greu să vorbesc cu atâtea emoţii, dar am vrut să mulţumesc clubului Real Madrid şi coechipierilor mei. A fost un drum bun în viaţa mea. Am fost norocos să-mi împlinesc visul din copilărie", a spus Benzema.

Florentino Perez
Florentino Perez

"Karim, ai fost un exemplu de comportament şi profesionalism la clubul nostru. Ca preşedinte, trebuie să-ţi spun că, în toţi aceşti ani, nu aş şti cum să pun un 'dar' în privinţa conduitei tale. Ţi-ai câştigat dreptul de a-ţi decide destinul. Un viitor care îţi aparţine doar ţie şi trebuie să-l respectăm. Astăzi, nu pleacă doar încă un jucător, astăzi îşi ia rămas bun unul dintre cei mai incredibili jucători din istoria noastră", i-a transmis cu această ocazie preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, prezent la eveniment.

Conform AFP, care citează o sursă din cadrul clubului Al-Ittihad Jeddah, Karim Benzema a semnat un contract pe trei ani cu actuala campioană a Arabiei Saudite.

Câştigător al Balonului de Aur în 2022, Karim Benzema s-a despărţit de Real Madrid după 14 sezoane în care a cucerit în total 25 de trofee: cinci Ligi ale Campionilor, cinci Cupe Mondiale ale Cluburilor, patru Supercupe ale Europei, patru titluri de campion al Spaniei, trei Cupe şi patru Supercupe ale Spaniei.

Atacantul francez, în vârstă de 35 de ani, a disputat în total 647 de meciul în tricoul echipei spaniole şi a înscris 353 de goluri, fiind al doilea marcator din istoria lui Real Madrid, după portughezul Cristiano Ronaldo (450 de goluri), care evoluează, la rândul său, în Arabia Saudită, la rivala Al-Nassr Riad.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite