Bayern Munchen, antrenor numit oficial: alegerea nemților, surprinzătoare

0
Publicat:

Belgianul Vincent Kompany, în vârstă de 38 de ani, a fost numit antrenor al echipei Bayern Munchen cu un contract de trei sezoane până în vara lui 2027, preluând locul lui Thomas Tuchel.

Vincent Kompany. FOTO: Facebook
Vincent Kompany. FOTO: Facebook

Antrenor din vara lui 2019, mai întâi la Anderlecht Bruxelles, apoi la Burnley (Anglia), Vincent Kompany va pregăti pentru prima oară un club de top, având misiunea de a recâştiga titlul de campion al Germaniei, pierdut în acest sezon de Bayern Munchen pentru prima dată din 2013, în faţa lui Bayer Leverkusen.

Bayern a anunţat încă din februarie că se va despărţi de Thomas Tuchel la finele actualului sezon, în care clubul bavarez nu a câştigat niciun trofeu, o premieră după anul 2012.

Rând pe rând, Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Julian Nagelsmann (selecţionerul Germaniei) şi Ralf Rangnick (selecţionerul Austriei) au respins ofertele lui Bayern.

A existat şi varianta continuării cu Tuchel, după parcursul bun din Liga Campionilor, unde echipa a fost eliminată dramatic în semifinale de Real Madrid, dar în final nu s-a ajuns la un nou acord.

Kompany a jucat în Bundesliga la Hamburger SV (2006-2008), înainte de a se consacra la Manchester City (2008-2019), iar ca antrenor a debutat la Anderlecht în 2019, într-un sezon în care a fost antrenor-jucător. În vara lui 2022, el a preluat-o pe Burnley, cu care a câştigat titlul în Championship în primăvara lui 2023, dar în sezonul următor echipa s-a clasat pe locul 19 şi va juca în stagiunea 2024-2025 în liga secundă engleză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite