Baschet: Cel mai mare rezultat al unei echipe româneşti în cupele europene, în ultimii ani. Asesoft a detonat „bomba“ la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asesoft Bucureşti, campiona României, a început cu dreptul în EuroCup. FOTO: Mediafax
Asesoft Bucureşti, campiona României, a început cu dreptul în EuroCup. FOTO: Mediafax

Asesoft Ploieşti, campioana României la baschet masculin, a reuşit un rezultat uriaş în EuroCup, a doua competiţie europeană ca valoare, după EuroLeague. Ploieştenii au învins-o pe a treia favorită chiar în propriul fief.

În prima fază a grupelor EuroCup la baschet masculin, Asesoft a surclasat-o pe Khimki Moscova chiar la ea acasă, cu scorul de 97-89! Cel mai bun marcator al prahovenilor a fost americanul Geral Lee Jr., cu 24 de puncte. 

Khimki este considerată de casele de pariuri a treia favorită a competiţiei, după Valencia şi Bilbao, iar înaintea meciului cu Asesoft avea o cotă infimă la victorie, 1.01! (La 100 de euro pariaţi ai fi avut profit unul singur). 

„Trofeul FIBA Europe Cup cucerit în 2005 va rămâne la loc de cinste pentru noi toţi, dar, cred cu tărie că această victorie o depăşeşte pe cea cu Lokomotiv Rostov, mai ales prin prisma adversarului întâlnit. Baschetul din Rusia reprezintă o industrie, se investesc zeci de milioane de euro, iar aşteptările sunt pe măsură. Până mai ieri, ne raportam la succesele cu Lokomotiv Rostov şi Akasvayu Girona. De azi înainte, o vom face privind retrospectiv către victoria de la Moscova“, a declarat Ionuţ Georgescu, directorul executiv al lui Asesoft, pentru site-ul oficial al clubului. 

Celelalte rezultate din grupă: 

Hapoel Ierusalim – Lukoil Academic 84-76

Pinar Karsiyaka – Igokea Aleksandrovac 90-60

Următorul meci al ploieştenilor este pe 23 octombrie, pe teren propriu, contra turcilor de la Pinar Karsiyaka. 

În grupa E a Conferinţei de Est, Asesoft le mai are drept adversare pe Hapoel Ierusalim (Israel), Lukoil Academic (Bulgaria) şi Igokea (Bosnia-Herţegovina). 

În faza următoare se califică primele trei clasate din grupă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite