Baschet: Asesoft şi Mediaş, la un pas de finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz Metan Mediaş a învins aseară „U" Mobitelco Cluj, scor 83-77, şi mai are nevoie de o singură victorie pentru a se califica în premieră în istoria clubului în finala Diviziei A la baschet masculin. În cealaltă semifinală, Steaua a învins pe teren propriu Asesoft Ploieşti, scor 88-84, dar prahovenii conduc cu 2-1 la general.

După ce a smuls un meci în deplasare la Cluj, Gaz Metan Mediaş are şansa în această seară să închidă pe teren propriu seria din semifinalele playoff-ului, după ce a câştigat aseară cu 83-77.

Meciul a fost extrem de echilibrat iar nervii i-au costat pe clujeni care au primit două faulturi tehnice în momente importante ale partidei. Dykes a prostestat în urma unui fault comis la scorul de 56-51 pentru găzari şi a fost sancţionat şi cu fault tehnic, iar Deven Mitchell a transformat toate cele patru aruncări libere pentru a distanţa Mediaşul la opt lungimi.

Clujenii au revenit în meci şi s-au apropiat la un singur punct, scor 67-66, în debutul sfertului patru, după reuşitele lui Thompson şi Krstanovic. Cei doi s-au duelat de la distanţă cu Deven Mitchell, care a marcat 10 dintre cele 23 de puncte ale sale în ultimele 10 minute.

Finalul a fost la fel de fierbinte. Egalitatea la 75 s-a păstrat pentru mai bine de două minute, înainte ca Nicoară să aducă gazdele în avantaj. Ivanovici a marcat apoi patru puncte consecutive, iar clujenii nu au reuşit să se concentreze de la libere, Silvăşan şi Krstanovic ratând fiecare câte o aruncare.

Cuic a fost sancţionat pe final cu un fault tehnic, clujenii irosind şi o importantă posesie prin Dykes, iar Mediaşul este la un meci de finală. Meciul patru are loc în această seară, tot la Mediaş, de la ora 18.00. Dacă Mobitelco se impune, atunci meciul decisiv se va juca la Cluj, duminică 8 mai.

Steaua supravieţuieşte

Steaua Turabo, care se confruntă cu mari probleme financiare, a reuşit să-şi păstreze invincibilitatea pe teren propriu în faţa campionilor de la Asesoft Ploieşti şi s-a impus după un meci thriller cu 88-84, decis după o repriză de prelungiri.

Steliştii au reuşit să se distanţeze în sfertul trei, în urma unui joc mai bun pe tranziţie dar şi a unei evoluţii excelente a lui Virgil Stănescu, care a marcat 10 dintre cele 21 de puncte ale sale în această perioadă.

Însă apărarea le-a dat mari bătăi de cap roş-albaştrilor. Ploieştenii au stat în meci profitând de culoarele mari din defensiva adversă. Steaua a intrat în sfertul decisiv cu un avantaj de opt puncte, 59-51.

Prahovenii au revenit şi s-au apropiat la trei puncte în ultimul minute, 72-69, iar finalul de joc avea să fie de coşmar pentru gazde. La 75-71 şi 18 secunde rămase, Steaua părea desprinsă în câştigătoare. Asesoft marchează două puncte prin Mack, iar apoi, pe repunerea de sub panou, Steaua pierde mingea. Burlacu îi pasează aceluiaşi Mack care aduce egalitatea, în urma unei pătrunderi în care a comis însă evident abatere de paşi, nesancţionată de arbitri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite