Balaci, egal cu Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catalanii au venit în Kuweit cu cele şase trofee cucerite în acest an
Catalanii au venit în Kuweit cu cele şase trofee cucerite în acest an

Antrenorul român şi Josep Guardiola s-au întâlnit cu ocazia amicalului Al Kazma – Barcelona, încheiat 1-1, şi au rememorat clipele în care au fost adversari în campionatul din Qatar. Nebunie mare în Kuweit luni seara. Aproximativ 35.000 de arabi au luat cu asalt stadionul echipei Al Kazma, antrenată de Ilie Balaci, pentru a asista la amicalul de lux cu FC Barcelona.

„Extratereştrii" nu au evoluat cu artileria grea. Messi, Ibrahimovici, Iniesta, Puyol ori Xavi nu au jucat, iar tehnicianul Josep Guardiola a trimis în teren o echipă alcătuită în mare din rezerve.

Chiar şi aşa, spectacolul fotbalistic a fost la înălţime, pentru că la catalani au jucat Bojan, Rafa Marquez, Maxwell sau Gabriel Milito.

Întâlnirea s-a terminat 1-1. Spaniolii au deschis scorul prin Bojan, iar Al Kazma a egalat în ultimul minut prin Dafeeri. „Până la urmă nu contează că nu au evoluat cu toate vedetele. Rezultatul, care va rămâne în istorie, este cel mai important, nu oricine poate remiza cu Barcelona, fie şi într-un meci amical. Sincer, mă aşteptam ca Guardiola să nu-i folosească pe cei mai buni oameni ai lui.

Echipa de bază jucase în urmă cu două zile, la Abu Dhabi, finala Campionatului Mondial al Cluburilor, a cucerit al şaselea trofeu din acest an şi au chefuit. E normal să fie aşa, am fost şi eu fotbalist şi ştiu cum e...", a declarat Ilie Balaci pentru „Adevărul".

Gol senzaţional al arabilor

Înaintea jocului, precum şi după, „Minunea blondă" a discutat cu Josep Guardioala despre perioada în care cei doi au fost adversari în Qatar: „Ne‑am amintit de acele vremuri. Eu eram antrenor la Al Arabi, iar el jucător la Al Ahli".

Arabii au colorat stadionul în roşu şi albastru, Barcelona având mulţi fani în zona Golfului Persic

Arabii au colorat stadionul în roşu şi albastru, Barcelona având mulţi fani în zona Golfului Persic

Al Kazma a egalat-o pe Barcelona după o fază antologică, petrecută chiar în prelungirile meciului. Kuweitianul Dafeeri a înscris în poarta spaniolilor după ce a făcut o cursă de 40 de metri şi i-a driblat pe toţi adversarii care i-au apărut în cale. În plus, portarul „extratereştrilor" a fost lipsit de reacţie la gol.

„Nu cred că Barcelona s-a dat la o parte, pentru că din câte ştiu eu în contractul făcut pentru acest joc nu s-a stipulat ca întâlnirea să se termine la egalitate. Dafeeri nu este însă unii dintre jucătorii mei de bază. E o rezervă obişnuită", a punctat „Minunea Blondă".

Amicalul Al Kazma - FC Barcelona a fost organizat în cinstea împlinirii a 45 de ani a clubului arab. Ca să vină să joace în Kuweit spaniolii au primit 4 milioane de dolari.

Cupele spaniolilor, prezentate arabilor

Barcelona a fost obligată prin contract să vină în Kuweit cu toate cele şase trofee câştigate în 2009. Cupele au fost prezentate în faţa suporterilor arabi, iar jucătorii şi oficialii lui Al Kazma nu au scăpat nici ei ocazia de a se fotografia cu ele. Deşi mărturisese că îşi doreşte două tricouri ale fotbaliştilor lui Guardiola, Ilie Balaci nu a reuşit nicio captură: „Îmi doream tricourile pentru nepoţii mei.

Foto: Arhiva Adevărul

Şi jucătorii mei au vrut, dar cei de la Barcelona nu au făcut schimb".

Antrenor la echipa Sahel, din liga secundă din Kuweit, Aurică Ţicleanu a venit şi el la amical. El a primit cadou un bilet de la Ilie Balaci. Al Kazma a încasat 1,5 milioane de dolari din vânzarea biletelor şi încă aproximativ un million de dolari din vânzarea drepturilor TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite