Atac la Regele Mihai şi Regina Ana: „Încetaţi să ridicaţi în slăvi cetăţenii străini. Pentru mine, monarhia este Alexandru Ioan Cuza!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerea în nefiinţă a Reginei Ana, a cărei înmormântare va avea loc sâmbătă, 13 august, la Curtea de Argeş, au redeschis disputele între susţinătorii şi contestatarii Casei Regale.

Printre cei din urmă s-a plasat şi multiplul campion de K1, Daniel Ghiţă (35 de ani).

„Nu a fost niciodată regina României! Nu a vorbit niciodată limba română! Nu a avut sânge românesc! Maxima, regina Olandei, vorbeşte perfect olandeza! Dovadă că îşi respectă poporul...Trebuie să încetaţi să ridicaţi în slăvi cetăţenii străini, care au ajuns să ne umilească în propria ţară. Noi, în străinătate, suntem umiliţi şi denigraţi de cetăţenii francezi. Iar noi facem din cetăţeni simpli regi şi regine! Dacă era o adevărată regină, nu venea să ceară pământuri, moşteniri, care ştim cu toţii că au fost ale poporului, nu a casei regale! Mă întreb, cum a ajuns Hohenzollern în România? Ma iertaţi, sunt prost, nu am creie, nu ştiu istoria falsificată, care ne este băgată pe gât. Până când credeţi că o să mai fie umilit poporul român? Pentru mine monarhia este Alexandru Ioan Cuza!“, a tunat Ghiţă. 

Ana de Bourbon-Parma (1923-2016) a fost alături de regele Mihai I timp de 68 de ani, devenind soţia acestuia într-o perioadă foarte sumbră pentru monarhul României, aflat în primul an al îndelungatului său exil, regina dăruindu-i lui Mihai I cinci fiice. Regina provenea dintr-o familie ilustră, ramura spaniolă a familiei de Bourbon, o ramură a ei având titlul de duce de Parma. Nunta a avut loc pe 10 iunie 1948, la Atena, în rit ortodox, unde oficiile de gazdă a ceremoniei au fost făcute de către familia regală a Greciei, din care provenea şi regina Elena, mama regelui Mihai. Ultima apariţie publică a reginei a avut loc pe 15 august 2014, la castelul de la Săvârşin, când a fost inaugurată Casa Musafirilor. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite