Astra, după Celtic: Patronul Niculae a pus tunurile pe unii jucători, preşedintele Dinu Gheorghe a acuzat arbitrajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Gheorghe. FOTO: rpressport.ro
Dinu Gheorghe. FOTO: rpressport.ro

Deşi a întâlnit o echipă mediocră, singura din istorie care a fost eliminată de două ori, în acelaşi sezon, din preliminariile Ligii Campionilor, Astra a pierdut în faţa lui Celtic, 1-2, la Glasgow.

Rezultatul i-a nemulţumit pe oficialii echipei giurgiuvenii. Cel mai vehement a fost patronul Ioan Niculae, care a găsit şi principalul vinovat al rezultatului de joi seară, în faţa unei echipe cu istorie, dar fără prezent: campania de transferuri. 

„Am văzut unde s-a greşit. Am avut două sezoane de transferuri ratate complet. Am căpătat un plus de experienţă din greşelile astea. Am adus nişte jucători pensionari, care stau cu picioarele în sus prin Franţa. Noi plătim zeci de mii de euro unor jucători care n-au fost prezenţi la Celtic. Astăzi aveam dreptul să punem 18 jucători pe foaie şi am pus doar 17, de ce s-a întîmplat acest lucru. Protasov a fost alegerea mea 100%“, a spus Ioan Niculae, la DigiSport.

De altfel, ideea a fost susţinută şi de noul antrenor, ucraineanul Oleg Protasov, care, pe finalul partidei, pe când Astra forţa egalarea, a încercat, în lipsă de variante o găselniţă, Budescu în rol de vârf. 

„Din păcate, nu am reuşit decât atât în acest meci. E imposibil să ieşim din această grupă. Vom încerca să jucăm cât se poate de bine în campionat. Celtic a avut mai multe oportunităţi, dar noi am încercat să marcăm pe contraatac. Budescu e mijlocaş, a trebuit să joace atacant. Fatai nu era pregătit să joace titular şi a trebuit să facem această improvizaţie“, a explicat Protasov, la DolceSport.

Vizat direct de declaraţiile celor doi, preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe, cel care supervizează transferurile, a identificat o altă cauză a eşecului de pe „Celtic Park“.

„Trebuie să continuăm să învăţăm din aceste meciuri de Europa League. Am jucat foarte bine, am controlat tactic de la un capăt la celălat al meciului. Trebuie să fim mai pragmatici, pentru că dacă ratezi atîtea ocazii, pierzi. Dacă eram arbitraţi corect, nu pierdeam niciodată“, a afirmat Dinu Gheorghe, la DolceSport.

Învinsă de Legia Varşovia cu 1-4 şi 0-2, în turul 3 al Ligii Campionilor, Celtic s-a calificat totuşi mai departe, după ce polonezii au pierdut meciul retur cu 0-3, la masa verde. La play-off-ul Ligii Campionilor, Celtic a fost eliminată de Maribor. Slovenii s-au dus în grupele Ligii Campionilor, iar scoţienii în grupele Ligii Europa. 

Citeşte şi 

Celtic – Astra 2-1: cade şi mitul salvatorului Protasov. Giurgiuvenii au nevoie de un miracol în Europa

Liga Europa: Andone, debut catastrofal la Apollon. Echipa românului s-a făcut de râs. Toate rezultatele serii

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite