Astoria Mureş, a patra finalistă naţională din cadrul turneului Neymar Jr's Five

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar's Five
Neymar's Five

Tîrgu Mureş a fost cel de-al patrulea oraş în care s-au căutat cei mai talentaţi fotbalişti din cadrul turneului Neymar Jr’s Five. De aici a venit echipa câştigătoare a finalei naţionale de anul trecut, Hau că Bau, echipă care a reprezentat România la prima finală mondială.

Cele două terenuri din incinta Complexului Sportiv Agora au găzduit cele 32 de echipe, venite să ne arate că mureşenii excelează la fotbalul cinci-la-cinci. Pe teren am evoluat atât jucători profesionişti, dar şi amatori. Am văzut cum au jucat cot la cot tatăl şi fiul în aceeaşi echipă, dar şi cum dirigintele a venit să-i susţină pe cei cinci elevi ai clasei a 11-a G, din echipa cu aceeaşi nume.  

Competiţia a fost acerbă, fiecare echipă prezentă dorindu-şi victoria. Au fost multe meciuri care s-au încheiat cu golden goal, am văzut multe cartonaşe galbene, eliminări, goluri spectaculoase şi…foarte multă strategie. Meciurile au fost mult mai lungi decât la etapele de calificări precedente, cele mai multe terminându-se în limita celor zece minute de joc. Cel mai scurt meci a durat şase minute.

Jucătorii, nu numai că ne-au impresionat pe teren, dar au stat foarte bine şi la capitolul creativitate, atunci când a venit vorba de numele echipelor înscrise – Inter Solo, Los Galacticos, West Ham Rodna, dar i-am avut pe teren şi pe Narnia, Spartanii, Ball In, Shisha sau Vikingii.

În finală au ajuns echipele Astoria Mureş şi F.R. Ady. Ambele echipe câştigaseră toate meciurile până în finală. Meciul a fost unul foarte echilibrat, ambele echipe având jucătorii foarte bine poziţionaţi în teren, însă, încetul cu încetul, Astoria Mureş a reuşit să elimine rând pe rând toţi membrii echipei F.R. Ady, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 5-0 în opt minute. Astfel, echipa Astoria Mureş completează tabloul finalei naţionale din 10 iunie de la Bucureşti. Astoria Mureş, alături de ABC United (Bucureşti), NetRom (Craiova) şi FC Banatul (Timişoara) sunt cele patru echipe calificate în finala naţională. Seria de calificări continuă la Cluj-Napoca (6 mai), Iaşi (13 mai) şi Constanţa (27 mai). O a opta etapă va avea loc peste Prut, la Chişinau, pe 20 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite