Anglia - Senegal. Englezii se califică fără emoții în sferturi unde vor întâlni naționala Franței

0
Publicat:

Anglia s-a calificat în sferturilede finală ale Cupei Mondiale din Qatar după ce a obținut o victorie fără emoții în fața Senegalului, scor 3-0.

Englezii se califică fără emoții în sferturi unde vor întâlni naționala Franței FOTO EPA
Englezii se califică fără emoții în sferturi unde vor întâlni naționala Franței FOTO EPA

Senegalezii au început meciul în forță și au avut două mari șanse de a marca în primele 30 de minute. Pickford a fost în formă de zile mari și a apărat șutul la colțul scurt expediat de Boulaye Dia.

Henderson a deschis scorul în minutul 38. Este prima reușită la un turneu mondial pentru mijlocașul englez care a ajuns la a 73-a selecție pentru echipa națională. În vârstă de 32 de ani, Henderson este și al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria Angliei la Cupa Mondială, după Tom Finney (36 de ani).

Harry Kane a dublat avantajul englezilor pe finalul primei reprize. Căpitanul englezilor a spart gheața la această ediție de Cupă Mondială, după ce în grupe nu a reușit să puncteze.

Repriza secundă a fost controlată clar de britanici care nu le-au dat nicio șansă adversarilor de a se mai apropria de poartă. Bukayo Saka a închis tabela la scorul de 3-0 în minutul 57 după ce a săltat mingea peste portarul senegalez. Cu această reușită, Saka a ajuns la a treia reușită la acest Mondial, la fel ca și Marcus Rashford.

Dacă Henderson a bifat un record la cei mai vârstnici marcatori pentru englezi, Saka a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care marchează într-un meci din fazele eliminatorii pentru naționala Angliei.

Anglia va întâlni în optimi Franța, națională împotriva căreia nu are nicio victorie în ultimii 23 de ani. Este pentru a treia oară în istorie când cele două naționale se întâlnesc la un turneul final de Cupă Mondială.

De fiecare dată Anglia a câștigat, prima dată în 1866, atunci când a cucerit și titlul Mondial, după care în 1982,în faza grupelor, unde englezii s-au impus cu 3-1, dar au fost eliminați în faza secundă a grupelor. La ediția din 1982, Franța ajungea până în finală mică, pierdută în fața Poloniei, scor 2-3, potrivit Digisport

Cele două naționale au 31 de dueluri directe de-a lungul istoriei. Britanicii au învins de 17 ori, în timp ce francezii și-au adjudecat doar de 9 ori victoria. Englezii au însă o singură victorie împotriva francezilor în ultimii 23 de ani, timp în care aceștia au învins de cinci ori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite