Anglia, în luptă cu recordurile, visează la trofeul Euro 2020: Ce ne-a arătat victoria ei fabuloasă cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anglia

Selecţionata condusă de Gareth Southgate nu a impresionat în meciurile din grupa de la Euro. dar a avut evoluţii entuziasmante în partidele eliminatorii.

Chiar dacă a câştigat o grupa din care au mai făcut parte Croaţia, Cehia şi Scoţia, englezii au avut prestaţii destul de şterse, ei obţinând victorii la limită cu Croaţia şi Cehia, scor 1-0, şi un rezultat alb cu Scoţia.

În meciurile eliminatorii echipa a arătat o cu totul altă faţă. În optimi, Anglia a învins rivala istorică Germania, 2-0, pentru ca în sferturi să zdrobească Ucraina, 4-0, iar speranţele fanaticilor suporteri englezi de a pune mâna pe trofeul continental pentru prima dată în istorie sunt tot mai îndreptăţite.

„Adevărul“ vă prezintă, în rândurile de mai jos, cele mai importante date statistice, după veritabila demonstraţie de forţă de pe „Olimpico“ din Roma, în faţa echipei antrenate de Şevchenko. 

*Englezii au ajuns la şapte meciuri consecutive fără gol primit, 662 de minute în total, fapt fără precedent în istoria echipei naţionale. 

*Este pentru prima dată în istorie când Anglia atinge faza semifinalelor la două competiţii majore consecutive, Cupa Mondială 2018 şi Euro 2020. Ce-i drept, şi la Mondialul din 1966 şi la Euro 1968, naţionala Albionului a atins careul de aşi. Cu o precizare: la Euro 1968 au fost doar patru naţionale calificate, aşa că turneul final a debutat direct cu semifinale. Unde Anglia a fost învinsă de Iugoslavia (0-1), după care a câştigat finala mică, cu URSS, scor 2-0. 

*Împotriva Ucrainei, Anglia a obţinut a doua cea mai categorică victorie la un turneu final important cu prima reprezentativă, după succesul, 6-1, cu Panama, de la CM 2018. 

*Este pentru a doau oară în istorie când Anglia reuşeşte să înscrie 4 goluri într-o partidă din fazele eliminatorii ale unui turneu final major, cealaltă ispravă de acest gen fiind finala CM 1966, 4-2, câştigată după prelungiri în faţa Germaniei. 

*Cu cinci victorii şi fără gol primit, Anglia a urcat pe locul doi într-un clasamentul care cuprinde toate meciurile din istoria Campionatului European. Prima poziţie este ocupată de Spania, 7 victorii consecutive fără gol primit, serie bifată la turneele finale din 2012 şi 2016, când poarta ibericilor a fost apărată de Casillas şi De Gea. 

*Anglia este prima echipă care a marcat trei goluri cu capul într-un singur meci jucat la competiţia continentală. 

*Cu nouă goluri marcate în partide de la turneele finale ale CM şi Euro, Harry Kane l-a egalat pe Alan Shearer. Doar legendarul Gary Lineker se mai află înaintea celor doi - 10 goluri, toate în meciuri jucate la Campionatul Mondial.

*Meciurile cu cele mai multe goluri la Euro, începând cu faza sferturilor de finală:

2000 (sferturi): Olanda - Iugoslavia 6-1

2012 (finală): Spania - Italia 4-0 

2020 (sferturi): Anglia - Ucraina 4-0

Euro 2020, rezultate / program

Sferturi

*Vineri, St. Petersburg, ora 19.00: Elveţia - Spania 1-1 (1-3 după loviturile de departajare)

*Vineri, Munchen, ora 22.00: Belgia - Italia 1-2

*Sâmbătă, Baku, ora 19.00: Cehia - Danemarca 1-2

*Sâmbătă, Roma, ora 22.00: Ucraina - Anglia 0-4

Semifinale

*Mâine, Londra, ora 22.00: Italia - Spania

*Miercuri, Londra, ora 22.00: Anglia - Danemarca

Finala

*11 iulie, Londra, ora 22.00

Pro TV transmite Euro 2020 în România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite