Alec Năstac, zis și Mr. KO, românul cu povești savuroase cu Ceaușescu, Fidel Castro și Nadia Comăneci VIDEO

0
Publicat:

România are o listă lungă de sportivi remarcabili, cu rezultate impresionante, care, din păcate, astăzi au cam ieșit din prim-plan. Printre ei se numără și Alec Năstac, fost boxer, care a cucerit bronzul olimpic, în 1976, la Montreal. Vorbim despre o ediție a Jocurilor Olimpice în care Nadia Comăneci a „hipnotizat“ lumea sportului, atingând perfecțiunea.

Alec Năstac, un fost boxer cu povești savuroase
Alec Năstac, un fost boxer cu povești savuroase

Revenind la Alec Năstac, acesta a avut acum o apariție mediatică rară, fiind invitatul jurnalistului Romeo Chiriac în cadrul podcastului Business Philosophy. Aici, cel poreclit „Mr. KO“, în palmaresul căruia se regăsesc mai multe medalii, el fiind și vicecampion mondial și european la mijlocul anilor ’70, a abordat mai multe subiecte interesante.

De menționat că cel poreclit „lemnul“ pentru forța loviturilor sale e un personaj savuros: a stat la masă cu Fidel Castro, a fost premiat de Nicolae Ceaușescu, a boxat cu Manea Mănescu și a jucat în filmele lui Sergiu Nicolaescu!

Ce a povestit Alec Năstac în cadrul podcastului Business Philosophy?

*Am fost în tribune când Nadia a primit 10 la Montreal, a fost o explozie de bucurie. Era prima dată când se vedea un 10. Nu înțelegeam ce înseamnă 10-le ăla al Nadiei. Când mergeam la masă cu toți, Nadia era o fâșneață de fată. Ne uitam la ea când apuca câte o felie, iar antrenorul le spunea: <<Gata, gata, ajunge>>. Țineau un regim foarte strict gimnastele.

*De la Ceaușescu, pentru aur Nadia a primit Dacie. La argint s-a luat o Skoda, iar eu am primit Trabant combi. Am făcut schimb cu Mircea Simon, care n-a vrut să-și ia Skoda.

*Am fost și la palatul lui Hugh Hufner, Play Boy Mansion. Ne-au luat de la aeroport, fiecare sportiv în câte o mașină decapotabilă în care se afla un <<iepuraș>>. Nici nu auzisem de Play Boy până atunci...

VEZI PODCASTUL BUSINESS PHILOSOPHY CU ALEC NĂSTAC

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite