Africa, lovită de încă o tragedie fotbalistică: Benin – Senegal, meci soldat cu morți

0
Publicat:

Doi suporteri au murit şi alţi zece au fost răniţi într-o busculadă produsă pe un stadion din oraşul Cotonou, cu ocazia meciului de fotbal Benin - Senegal, din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni (CAN) 2024, informează AFP.

Africa jpg

A fost deschisă o anchetă pentru a face lumină asupra acestui incident şi a stabili "responsabilităţile" după moartea a două persoane, a anunţat procurorul Jules Ahoga, într-un comunicat publicat luni. O persoană a murit pe loc, cealaltă după spitalizare, a indicat el. De asemenea, zece răniţi au fost internaţi în două unităţi sanitare, a aflat AFP de la o sursă dintr-un spital.

Echipa Senegalului, deja calificată, a fost ţinută în şah de cea a Beninului (1-1), care mai poate obţine biletele pentru următoarea ediţie a CAN, prevăzută la începutul lui 2024 în Cote d'Ivoire.

Accesul la meci a fost gratuit, astfel încât selecţionata Beninului să beneficieze de cel mai puternic sprijin posibil. "Busculada se datorează nerăbdării unor suporteri care au vrut să forţeze trecerea pentru a fi siguri că vor găsi locuri", s-a plâns Louis Nouwatin, un suporter de 32 de ani care se afla în mulţime. "Am fost călcaţi în picioare fără milă. Poliţia a fost complet depăşită", a spus el

Pe 24 martie 2019, cu ocazia unui meci Benin - Togo, o busculadă s-a soldat cu un mort şi 13 răniţi pe un stadion din Cotonou.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite