A dat de pământ cu Iulian Dima şi a renunţat la 250.000 de euro: şeful arbitrajului românesc i-a nominalizat pe cei care l-au dezamăgit în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele evenimente din fotbalul românesc l-au forţat pe Alexandru Deaconu să dea înapoi un „cadou“ pe care îl primise de la Mircea Sandu.

După ce a recunoscut că UEFA a intenţionat să renunţe la delegarea românilor la partidele internaţionale, Alexandru Deaconu a vorbit şi despre alte subiecte importante legate de arbitrajul românesc.

Iulian Dima (centralul care a făcut praf Oţelul – Steaua) – N-am înţeles de ce n-a avut curajul necesar să ia decizia corectă (n.r. - nu l-a eliminat pe Pintilii). Mi-am pierdut încrederea în el, pentru că, în mod repetat, a negat că ar fi rudă cu cineva de la Steaua. Într-un final,  mi-a spus că străbunicul soţiei cu străbunicul angajatului de la Steaua (n.r. - Marius Ianuli) au fost fraţi.

Dezamăgirile sezonului - Aveam aşteptări mai mari de la Adrian Cojocaru şi Teo Crăciunescu. Am încercat să le dăm toată încrederea, dar n-au confirmat. Nişte arbitri importanţi, de pe lista FIFA, au avut greşeli mari, cum ar fi Marius Avram. Prin prestaţiile lor ne-au îngreunat activitatea.

Revelaţiile sezonului - Avem nişte arbitri tineri de care suntem mulţumiţi: Găman şi Bârsan. De asemenea, tot sperăm să arate că îşi merită locul Unimatan, Rusandu şi Balaci.

Istvan Kovacs (centralul care l-a eliminat pe Reghecampf la Astra – Steaua) - Ar fi trebuit să fie mai diplomat. Îi reproşez că nu a gestionat mai bine momentul în care a fost trimis în tribune Reghecampf. Sper să îmbunătăţească şi diplomaţia şi înţelegerea, odată cu câştigarea exerienţei.

A renunţat la clauza de 250.000 de euro

La un moment dat, a apărut informaţia că Alexandru Deaconu nu va putea fi schimbat din fruntea CCA decât dacă primeşte o despăgubire de 250.000 de euro. „Mircea Sandu a acceptat să am clauza respectivă în contract. M-am gândit însă între timp şi am hotărât să renunţ la ea. Vreau să fiu ţinut în funcţie pentru performanţă, nu din cauza acestei clauze“, a declarat Deaconu.

CITEŞTE ŞI:

*Arbitrii români au ajuns de râsul Europei: UEFA a trecut la ameninţări după ce „fluieraşii“ au făcut praf Liga I

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite