VIDEO Cântece pentru copiii vedetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eric Clapton, Gwen Stefani, Will Smith, Joni Mitchell, dar şi Ştefan Bănică jr sunt câţiva dintre artiştii care au dedicat piese copiilor lor. Artiştii vor ca vieţile lor private să fie ţinute departe de lumina reflectoarelor, dar nu ezită să-şi manifeste public afecţiunea când vine vorba de urmaşii lor.

După ce devin părinţi, muza care îi „vizitează" de obicei pe artişti vine cu ceva în plus: muzica şi versurile sunt cu dedicaţie către propriile
odrasle. Ştefan Bănică jr nu şi-a expus copiii în lumea mondenă, dar a simţit nevoia să împărtăşească bucuria de a fi tată de fată. Violeta, primul copil al cuplului Bănică-Marin, este motivul pentru care artistul a decis să transpună pe note muzicale dragostea paternă. 

„Este o piesă cu un text special, dedicat fetei mele. Iniţial a fost conceput ca un cântec de leagăn, care mai apoi a devenit «Cântec pentru Violeta»", povesteşte Ştefan. „Taţii de fete vor înţelege, în mod special, mai bine mesajul acestei melodii, vor simţi exact ceea ce am vrut să transmit şi vor fi cu siguranţă sensibilizaţi, însă nu doar ei", a adăugat el. 

Gwen Stefani şi Kingstone  Foto: Splash

Numeroşi artişti de pretutindeni au făcut un pas înainte în a-şi declara sensibilitatea în faţa copiilor lor. „Tears in Heaven", una dintre cele mai iubite piese ale lui Eric Clapton, este dedicată primului copil al artistului, care a murit la vârsta de patru ani, în 1990, după ce a picat de la etajul 53 al clădirii în care locuia cu mama sa. De altfel, Clapton şi-a numit albumul lansat în 1986 „August", după luna în care Conor s-a născut. Clapton a încetat să mai cânte piesa în 2003, declarând într-un interviu că nu mai simte pierderea suferită datorită cântecului.

Cântec pentru copilul abandonat

Gwen Stefani a devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 37 de ani, moment pe care l-a numit „cel mai fericit" din viaţa ei. „4 in the Morning" este cântecul dedicat lui Kingstone, primul băiat al cântăreţei cu Gavin Rossdale, solistul trupei Bush. Stefani a declarat că piesa este una dintre preferatele ei. Şi cântăreaţa Joni Mitchell a compus un cântec care a provocat controverse la vremea respectivă, în 1971, în special pentru că se bazează pe o întâmplare adevărată din viaţa artistei. Joni a rămas însărcinată cu un iubit din colegiu, iar în februarie 1965 a născut o fetiţă, Kelly Dale Anderson. Câteva săptămâni mai târziu, artista s-a căsătorit cu folkistul Chuck Mitchell.

La scurt timp, artista şi-a dat copilul spre adopţie. Experienţa nu a fost făcută publică ani buni, singurele aluzii fiind prezente în câteva dintre cântecele sale. Piesa „Little Green" este dedicată copilului la care aceasta a renunţat. La fel şi cântecul „Chinese Cafe". „Copiii tăi cresc normal/ Copilul meu este un străin/ Am purtat-o / Dar n-am putut s-o cresc", sunt câteva dintre versurile piesei. Cântăreaţa şi-a regăsit fiica în 1997, după ce a anunţat public că-şi caută copilul.

image

Will Smith şi Jaden  Foto: Epa

Şi controversatul Eminem vorbeşte despre primul său copil în textele pieselor. Melodia „97 Bonnie and Clyde" descrie o călătorie pe care rapperul o face împreună cu fiica sa, Hailie Scott, pe parcursul căreia se descotoroseşte de cadavrul soţiei sale, mama fetiţei. „Dacă aş putea să cânt, aş cânta acest cântec pentru fata mea/ Ca să-i arăt ce simt pentru ea, cât de mândru sunt de ea", sunt câteva dintre versurile piesei „Hailie's Song".

"Taţii de fete vor înţelege, în mod special, mai bine mesajul acestei melodii, vor simţi exact ceea ce am vrut să transmit şi vor fi cu siguranţă sensibilizaţi, însă nu doar ei."
Ştefan Bănică jr
cântăreţ

Will Smith, tată fără secrete

Piesa „Just The Two Of Us", cântată de fostul rapper şi actual actor Will Smith, a beneficiat de un videoclip în care a jucat şi Trey Smith, primul copil al artistului. Înainte ca muzica din videoclip să înceapă, Trey poate fi auzit când spune „Tată, acesta este un subiect foarte sensibil". Melodia se axează pe relaţia tată-fiu, iar în videoclip apar secvenţe şi cu alţi taţi celebri împreună cu băieţii lor: cântăreţul Babyface, baschetbalistul Magic Johnson şi Muhammad Ali. Smith nu s-a sfiit niciodată să-şi expună copiii în lumina reflectoarelor.

Cu cel de-al doilea băiat al său, Jaden, a jucat în filmul „The Pursuit For Happiness", în care Smith interpretează rolul unui agent de vânzări rămas pe drumuri. Lupta pentru supravieţuire a unui tată şi a fiului său este tema acestui film dramatic. Alături de Willow, prima fiică şi cel de-al treilea copil, a apărut în filmul „I Am Legend". De asemenea, compania pe care Will Smith o deţine împreună cu fratele său este numită după primul copil, respectiv Treyball Development Inc.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite