Trupul neînsufleţit al lui John McAfee se află în continuare în Barcelona, la şapte luni de la sinuciderea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Cadavrul lui John McAfee, creator al celebrului antivirus informatic, care s-a sinucis la sfârşitul lunii iunie a anului trecut într-o închisoare din Barcelona, se află în continuare la morga din capitala catalană în aşteptarea ca judecătorul de instrucţie ce investighează moartea acestuia să decidă repatrierea sa, relatează EFE.

Corpul lui McAfee, care avea 75 de ani când a murit, nu poate fi predat familiei până când judecătorul nu va încheia cercetările privind cauzele morţii sale. Varianta sinuciderii este pusă sub semnul îndoielii de apropiaţii acestuia, spun sursele judiciare, potrivit Agerpres. 

Trupul neînsufleţit al creatorului celebrului antivirus a fost depozitat după deces la morga Institutului de Medicină Legală din Barcelona şi este păstrat de atunci într-unul dintre frigidere, potrivit informaţiilor publicate de portalul digital MarketWatch.

McAfee a fost găsit mort în iunie 2021 în celula pe care o ocupa într-o închisoare din Barcelona, chiar în ziua în care un tribunal spaniol luase decizia extrădării sale în SUA, unde risca 30 de ani de închisoare pentru evaziune fiscală. 

O instanţă din localitatea Martorell (Barcelona) deschisese o anchetă pentru a determina cauzele morţii sale, având în vedere că familia programatorului se îndoia de faptul că acesta s-a sinucis şi ceruse să fie făcută o a doua autopsie, care confirmase ipoteza sinuciderii.

McAfee, care şi-a făcut averea vânzând software antivirus, a fost arestat pe aeroportul Barcelonei în octombrie anul trecut şi ţinut în închisoare în aşteptarea rezultatului audierilor de extrădare.

Procuratura din Tennessee, SUA a afirmat că McAfee nu a depus declaraţii fiscale din 2014 până în 2018, în pofida faptului că a încasat „venituri considerabile” din mai multe surse, conform News.ro.

După ce a lucrat ca programator şi proiectant de software pentru mai multe companii, inclusiv NASA, a început să dezvolte software pentru combaterea viruşilor.

În 1987, a fondat McAfee Associates, o companie de antiviruşi pentru computere. În cele din urmă, Intel a cumpărat McAfee şi a schimbat numele mărcii - ceva despre care McAfee şi-a exprimat mulţumirea.

În august 2009, The New York Times a scris că averea sa personală a scăzut de la 100 de milioane de dolari la 4 milioane de dolari. Acesta S-a mutat în Belize şi a vrut să găsească utilizări medicinale pentru plante pe terenul său.

La conferinţa DEF CON din LA, din august 2014, el i-a avertizat pe americani să nu folosească smartphone-uri - sugerând că aplicaţiile sunt folosite pentru a spiona clienţii care nu citesc acordurile regulile de confidenţialitate.

El a anunţat că va căuta să obţină funcţia de preşedinte al Statelor Unite, în campania prezidenţială din 2016, drept candidat al Partidului Libertarian. A pierdut nominalizarea Partidului Libertarian în faţa lui Gary Johnson.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite