Tribunalul l-a iertat pe Mircea Badea pentru că a vorbit despre „colonelul Turcelu“, dar Turcescu va primi 1 leu daune morale pentru denigrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizatorul Antena 3 Mircea Badea, care a fost dat în judecată de jurnalistul Robert Turcescu,  a fost „iertat“ de instanţă că l-a făcut „colonel“ pe colegul de breaslă, după ce acesta din urmă s-a deconspirat ca fiind ofiţer sub acoperire.

În urmă cu trei ani, Mircea Badea a vorbit despre „colonelul Turcelu“, iar Robert Turcescu, la vremea respectivă realizator al postului B1 TV, l-a acţionat în judecată şi a obţinut câştig de cauză, cerând daune morale în valoare de 1 leu. Însă, după ce în 2014 Turcescu s-a deconspirat ca ofiţer acoperit, situaţia s-a schimbat parţial, potrivit site-ului Paginademedia.ro

Aşadar, la ultima cale de atac a sentinţei, în care s-a invocat şi dezvăluirea lui Turcescu, instanţa l-a iertat pe Mircea Badea pentru apelativul folosit. Totuşi, pentru că procesul viza mai multe emisiuni în care Turcescu a fost denigrat, restul sentinţei a rămas în picioare. Mai exact, Badea trebuie să-i plătească 1 leu daune morale şi să publice noua formulă a textului sentinţei în trei ziare centrale. 

În ediţia din 6 martie 2013 a emisiunii „În gura presei“, difuzată de Antena 3, Badea a apărut îmbrăcat în haine militare, spunând că este „colonelul Turcelu.“ Dacă pentru acest gest pamfletarul nu va fi pedepsit, în schimb, pentru expresii precum „bolnav mintal“ şi „să-l pupe-n cur de lacheu de serviciu“ va trebui să plătească daune morale de 1 leu şi 6.008 lei, sumă ce reprezintă cheltuielile de judecată. 

„Deci eu îi urăsc pe aceşti oameni. Am ajuns în România anului 2013 să urăsc nişte oameni până la dezumanizare (...) dacă aş trece pe un drum de munte şi în stânga e o prăpastie, şi aşa cu două degeţele se mai ţine de o frunzuliţă vreun propagandist din ăsta abject, de ăsta băsist, hidos, oribil, putred, viermănos, (...) vreun Turcescu, vreun de ăştia... să îl văd aşa ajutor...ajutor...prietene, nu numai că nu îi ajut, mă întorc cu spatele şi plec la unii. La alţii, îmi scot tacticos o pungă de seminţe, o pun aşa pe margini şi bălăngăn din picioare şi mă uit să văd cum cade (...) Dacă o să am vreodată ocazia să le fac rău ăstora o să le fac“, a declarat în emisiunile sale Badea, citat de Paginademedia.ro

Instanţa a considerat că expresiile folosite de Badea au conotaţii profund insultătoare şi denotă un limbaj vulgar, indecent şi excesiv.

Amintim că, Turcescu a fost implicat într-un scandal de proporţii după ce pe 21 septembrie 2014, a publicat, pe blogul personal, un text intitulat „Mărturisire şi spovedanie“ în care pretinde că ar fi fost locotenent-colonel sub acoperire, precum şi o serie de documente care vin în sprijinul dezvăluirii. Ulterior, Turcescu a renunţat la colaborarea cu postul B1 TV, însă a revenit în televiziune o lună mai târziu, la Naşul TV, unde a realizat, până în iunie 2015, emisiunea „100%“. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite