Totul despre David Copperfield, magicianul care a sfidat imposibilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creatorul celor mai inimaginabile iluzii a doborât 11 recorduri în Guiness Book şi e singurul magician căruia americanii i-au dat o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar francezii l-au ridicat la rang de cavaler.

Din paradisul celor 11 insule pe care le deţine în Bahamas, viaţa pare, într-ade­văr, una dintre cele mai reuşite magii de pe Pământ. Iar când de braţul său se prinde languros o tânără de 28 de ani, care i-a oferit o fetiţă şi care acum poartă mândră pe deget inelul de logodnă de la el, fericirea pare completă. Acolo, pe insula Musha Cay, cea mai mare din arhipelagul său privat, David Copper­field, Chloe Gosselin şi fiica lor, Sky (3), trăiesc departe de orice intruziune, în colţul lor de Rai. „Întotdeauna mi-am dorit să am o insulă. Cine nu şi-a dorit? Şi am căutat-o zeci de ani. Iar când, în sfârşit, am găsit-o, n-am luat una, ci 11 insule în Bahamas“, povesteşte firesc David despre cum şi-a transformat visul în realitate. „E locul perfect. Pot să iau micul dejun în Manhattan, unde am o locuinţă, şi până la prânz să fiu deja aici“, spune el zâmbind a satisfacţie.

image

E zâmbetul pe care numai cei care au reuşit în viaţă îl au. Iar Copperfield, chiar dacă s-a năs­cut sub o stea norocoasă, spune că nimic din ce a obţinut până acum nu a venit gratis. Pe numele său real David Seth Kotkin, el este unicul fiu al lui Hy şi al Rebeccăi, nişte evrei stabiliţi în Sta­tele Unite. Tatăl său deţinea magazinul Korby’s Men’s, iar mama sa lucra ca agent de asigurări. David, însă, a moştenit mai puţin latura practică a părinţilor săi, dând dovadă de o imaginaţie de­bordantă şi de o apetenţă pentru lumea nevăzută a lucrurilor, în care evada de fiecare dată când mama sa autoritară îl persecuta, uneori fără ni­ciun motiv real. Şi, pentru că era un timid şi un singuratic, a văzut în magie o modalitate de a-şi învinge nesiguranţele şi de a-şi face mai uşor pri­eteni, iar mai târziu pentru a atrage fetele. Avea doar 10 ani când făcea primele sale numere de magie ca „Davino, băiatul magician“, pentru ca la 12 ani să fie un iluzionist cu atestat! La 14 ani era cel mai tânăr membru al Societăţii Americane a Magicienilor, iar la 16 ani preda deja magia la New York University şi începea să folo­sească numele de scenă David Copperfield. Doi ani mai târziu, s-a înscris la Fordham University din New York şi, după un stagiu scurt, a debutat în comedia muzicală „The Magic Man“, creată de producătorii celebrului film „Grease“.

Citeşte mai multe detalii din viaţa marelui magician pe www.okmagazine.ro! 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite