Topul vedetelor care fac bani şi după moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson, artistul campion al tuturor timpurilor
Michael Jackson, artistul campion al tuturor timpurilor

Michael Jackson, Elvis Presley şi Jimi Hendrix sunt doar câteva vedete ale căror venituri au crescut considerabil chiar şi după moartea lor. Revista Forbes a întocmit un top al vedetelor decedate care au adunat cei mai mulţi bani în perioada octombrie 2010 - octombrie 2011.

Probabil că rudele şi cei care îi gestionează averea lui Michael Jackson îşi freacă mâinile de bucurie, deoarece regele muzicii pop a câştigat în perioada amintită mai sus, mort fiind, peste 170 de milioane de dolari. Acesta este de departe cel mai profitabil artist decedat.

O altă vedete internaţională care face bani şi după moarte este Elvis Presley. Chiar şi la 34 de ani de la moartea sa, starul rock a reuşit să adune 55 de milioane de dolari în perioada octombrie 2010 - octombrie 2011.

image

Pe locul al treilea în topul Forbes se situează Marilyn Monroe, a cărei imagine este folosită de tot mai multe branduri din întreaga lume. Datorită faptului că este considerată una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile, Marilyn Monroe a adunat 27 de milioane de dolari într-un singur an.

Probabil că foarte multă lume şi-l aminteşte pe celebrul căţeluş Snoopy, din desenele animate. Dar oare câţi şi-l mai amintesc pe Charles Schulz, caricaturistul american care i-a dat viaţă faimosului animal? Schulz a strâns în ultimul an aproximativ 25 de milioane de dolari, deoarece personajele inventate de el sunt în continuare folosite în filme, desene animate, diferite aplicaţii sau chiar pe Facebook.

O altă personalitate care a rămas vie în mintea oamenilor este John Lennon. Yoko Ono, soţia artistului, gestionează un adevărat imperiu de afaceri bazat pe imaginea lui Lennon, afaceri ce i-au adus, în perioada octombrie 2010 - octombrie 2011, un profit de 12 milioane de dolari.

Deşi a murit la 23 martie 2011, actriţa Elizabeth Taylor şi-a făcut şi ea loc în topul vedetelor care fac bani chiar şi după moarte. Conturile actriţei s-au mărit considerabil datorită parfumului „White Diamonds“. După ce a decedat, actriţa a mai adunat încă 12 milioane de dolari.

image

Poate că nu v-aţi fi aşteptat la aşa ceva, dar locul al şaptelea în acest top este ocupat de omul de ştiinţă Albert Einstein, care a murit în urmă cu 56 de ani. Imaginea sa este în continuare folosită în toată lumea, lucru care i-a îmbogăţit cu peste 10 milioane de dolari pe cei care deţin drepturile asupra numelui şi imaginii lui Einstein.

Locul opt este ocupat de autorul Theodor Geisel, care a câştigat 9 milioane de dolari în perioada octombrie 2010 - octombrie 2011. Din pana lui Geisel au ieşit „The Cat in the Hat“ şi „How the grinch stole Christmas".

Fiind considerat regele chitării electronice, Jimi Hendrix şi-a făcut şi el loc în topul Forbes. Datorită vânzărilor de albume şi utilizării melodiilor sale în campaniile publicitare, cei care îi gestionează averea s-au îmbogăţit, în ultimul an, cu 7 milioane de dolari.

image

Ultimul loc este ocupat de Stieg Larsson, autorul trilogiei „Millenium“. Acesta a murit subit în anul 2004 şi nu a avut timp să guste din succesul operelor sale, iar averea sa a crescut cu 7 milioane de dolari în perioada octombrie 2010 - octombrie 2011.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite