Tată şi star la Hollywood: cum se descurcă cei mai cunoscuţi 10 bărbaţi în postura de părinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fi tată şi star la Hollywood reprezintă una dintre cele mai grele „meserii“ pentru unii dintre cei mai cunoscuţi bărbaţi din lume. De Ziua Tatălui, sărbătorită anul acesta în SUA pe 15 iunie, nume precum Brad Pitt, Elton John sau Matthew McConaughey vorbesc despre plăcerile şi obstacolele posturii de tată.

Ziua Tatălui vine să onoreze calitatea de părinte, precum şi influenţa taţilor în societate, fiind o sărbătoare care completează Ziua Mamei. Dacă pentru un tată obişnuit, evenimentul poate reprezenta un prilej de bucurie, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre părinţii care au atins un anumit statut.

Poate că bărbaţii cunoscuţi au parte de o mulţime de avantaje atunci când devin taţi, dar copiii râmân copii, indiferent de cât de faimos este tatăl lor. A fi un superstar nu înseamnă că aceştia nu trebuie să se confrunte cu obligaţiile de tată. Acest lucru este exemplificat cel mai bine de bărbaţi celebri ai Hollywood-ului care resimt din plin schimbarea, încercând să fie cei mai buni taţi. Printre aceştia se numără Kanye West, Brad Pitt, Elton John, Will Smith, Matthew McConaughey sau Mark Wahlberg.

Brad Pitt

Brad Pitt, tată a şase copii, spune că organizarea reprezintă cel mai dificil aspect al statutului de tată. „Sunt momente în care le spun în felul următor: «Trebuie să vă treziţi. Ridicaţi-vă în picioare. Puneţi-vă pantofii. Bea sucul. Bea-l pe tot. Chiar acum. Bea, bea, bea!». Doar în felul acesta îi pot convinge“, mărturiseşte actorul. Brad Pitt formează un cuplu, de nouă ani, cu Angelina Jolie. Cei doi au fost botezaţi de presa de la Hollywood „Brangelina“ şi au împreună şase copii: trei adoptaţi (Maddox, Zahara şi Pax) şi trei biologici (Shiloh şi gemenii Knox şi Vivienne).

image

FOTO Reuters

David Beckham

În ciuda imaginii de star şi a unei vieţi lipsite de foarte multe griji, David Beckham spune că şi-a crescut cei patru copii fără a ţine cont de aceste aspecte. „Ar fi fost foarte uşor pentru copiii noştri să se relaxeze şi să nu depună efort pentru a realiza ceva, dar ei nu sunt aşa. Vor să muncească pentru ceva. Îşi cunosc valorile. Acesta a fost modul în care i-am educat până în prezent şi vom continua în acelaşi fel“, povesteşte fostul fotalist căsătorit din 1999 cu Victoria Beckham.

familia beckham foto reuters

FOTO Reuters

Chris Rock

Într-o notă amuzantă, actorul de comedie Chris Rock cred că tratamentul aplicat de taţi asupra copiilor va fi folosit şi asupra lor în viitor, atunci când povara bătrâneţii va fi prea grea. „Este cel mai bun mod de a avea grijă unul de celălalt. Acum tu îl ştergi la fund, dar într-o bună zi te va şterge şi el pe tine“, glumteşte el.

chris rock foto afp

FOTO AFP

Kanye West

Rapperul Kanye West, recent căsătorit cu vedeta de televiziune Kim Kardashian, spune că postura în care se află acum îl face să se simtă fericit cu adevărat. „Totul capăta un nou sens, e cu totul inedit să fiu tată. Sunt unele lucruri pe care le înţeleg, altele pe care nu le înţeleg. Atunci când vorbim despre iubire nu am un răspuns. Tot ce pot să spun este că sunt foarte fericit“, a declarat Kanye. Kim Kardashian şi Kanye West au o relaţie din 2012, iar fetiţa lor, North, s-a născut la jumătatea lunii iunie 2013. În prezent, cei doi îşi petrec luna de miere „oficială“ în statul mexican Punta Mita. Vedetele au spus că doresc al doilea copil şi sunt pregătiţi să îşi mărească familia cât mai curând. Potrivit unor surse din anturajul lui Kim Kardashian, aceasta şi-ar dori să rămână însărcinată imediat după nuntă şi că i-ar plăcea să aibă şase copii.

kanye west si kim kardashian foto reuters

FOTO Reuters

Elton John

„Tot ceea ce am crezut că este enervant când vine vorba de copi, ţipete, strigăte, accese de furie şi aşa mai departe, acum nu mi se mai par la fel. Totul e feeric“, spune Elton John (65 de ani), tată a doi copii. Artistul britanic Elton John, una dintre cele mai proeminente celebrităţi gay din lume, este împreună cu David Furnish încă din 2005. În 2010, cântăreţul a devenit tată a unui băieţel, Zachary, cu ajutorul unei mame surogat. Elton John şi David Furnish spuneau la acel moment că nu ştiu cine este tatăl biologic al bebeluşului, acesta fiind conceput cu ajutorul unei tehnici care implică „amestecarea eşantioanelor de spermă“ provenind de la doi donatori.

image

FOTO Reuters

Ben Affleck

Cum pentru o mare parte dintre taţii celebri munca reprezintă totul, de la această regulă nu se abate nici Ben Affleck. Pentru el, echilibrul dintre locul de muncă şi viaţa personală reprezintă cheia succesului. „A fi mereu cu ochii pe trei copii este destul de obositor. Acum totul trebuie să fie complet cu prezenţa mea în sânul familiei. Dar nu vreau să fiu un tată care să stea numai acasă. Munca este foarte importantă pentru mine. Îmi place să muncesc. Aşa este şi soţia mea. Trebuie ca munca pe care o depun să însemne ceva în aşa măsură încât să pot lipsi de acasa“, mărturiseşte Affleck, tată a trei copii.

ben affleck

FOTO Reuters

Will Smith

Will Smith a încercat întotdeauna să le arate copiilor lui că pentru a reuşi trebuie să nu se bazeze pe munca tatălui lor. „Fiica mea mă întreba mereu: «Tati, noi suntem bogaţi?», iar eu îi răspundeam: «Nu, iubito, tu eşti falită. Tati a muncit din greu, lucru pe care trebuie să îl faci şi tu», arată Will Smith. Will şi Jada Smith, care s-au căsătorit în 1997, au împreună doi copii: un fiu, Jaden, născut în 1998, şi o fiică, Willow, născută în 2000. Starul hollywoodian mai are un fiu, Willard, născut în 1992 de prima soţie a actorului, Sheree Zampino.

will smith foto afp

FOTO AFP

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey, distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru filmul „Dallas Buyers Club“, crede că cea mai mare responsabilitate pentru el în calitate de tată este să se menţină într-o formă bună pentru a fi mereu în ajutorul celor trei copii. „Tot ceea ce face are legătură cu ei: cum am grijă de mine, modul în care pot rămâne sănătos şi în viaţă pentru ei pentru că au nevoie de mine. Asta este cu adevărat o mare responsabilitate“, zice McConaughey.

Matthew McConaughey foto afp

FOTO Reuters

Jay Z

Pe de altă parte, Jay Z spune că, odată ajunşi la vârsta adolescenţei, copii tind, invitabil, să se depărteze de părinţii lor. „Cu toţii îşi imaginează că se vor descurca atunci când vor deveni taţi, până când copiii lor adolescenţi spun: «Pleacă de lângă mine, tată. Mă faci de râs»“, crede rapperul. Jay-Z Beyonce şi au o relaţie din 2002 şi s-au căsătorit în secret în aprilie 2008, cei doi având un copil, Blue Ivy Carter. După naşterea fetiţei, Jay Z a vorbit despre avorturile spontane suferite de soţia saşi despre încercările repetate ale cuplului de a avea copii, într-o piesă intitulată „Glory“.

jay z foto afp

FOTO AFP

Mark Wahlberg

„Întotdeauna mi-am spus că dacă o să am succes în calitate de om de afaceri şi o să dau greş ca tată, atunci efortul a fost în zadar. Acesta este, de departe, cel mai important rol pe care l-am jucat în viaţa mea, a fi în acelaşi timp şi părinte şi soţ“, este de părere Mark Wahlberg. El este tată a patru copii, (Grace Margaret, Ella, Michael şi Brendan), fiind căsătorit cu Rhea Durham, un top model.

Mark Wahlberg foto afp

FOTO Reuters

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite