Robin Williams suferea de Parkinson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robin Williams, câştigător al unui premiu Oscar pentru cel mai bun rol secundar, avea 63 de ani. FOTO: AP
Robin Williams, câştigător al unui premiu Oscar pentru cel mai bun rol secundar, avea 63 de ani. FOTO: AP

Actorul Robin Williams, găsit mort luni în locuinţa sa din California, suferea de o formă incipientă a bolii Parkinson, susţine soţia sa, Susan Schneider, citată de „BBC News“.

Susan Schneider a afirmat joi că soţul său era împăcat în ceea ce priveşte verdictul medical, dar nu„era încă pregătit să dea publicităţii“ faptul că suferea de Parkinson. Totodată, soţia a recunoscut faptul că Robin Williams era depresiv şi alcoolul era altă problema cu care se confrunta.

La începutul săptămânii, Robin Williams, în vârstă de 63 de ani, a decis să îşi pună capăt zilelor. Descoperit de asistentul său personal în camera sa, cu o curea în jurul gâtului, potrivit unui raport preliminar al legiştilor, Robin Williams era cunoscut pentru faptul că se lupta de ani buni cu depresia, alcoolul şi drogurile.

„Speranţa noastră este că în urma dispariţiei tragice a lui Robin, alţii vor găsi puterea de a căuta sprijinul de care au nevoie, indiferent ce lupte au de dus“, a adăugat Susan Schneider ea, conform sursei citate.

Boala lui Parkinson este o boală degenerativă a sistemului nervos central care, în stadiile timpurii, se manifestă prin dificultăţi de mers, rigiditate şi tremur. Ulterior pacientul prezintă pierderi de memorie şi demenţă. Cauza bolii nu este cunoscută iar tratamentul este doar paliativ, vizând ameliorarea simptomelor.

Robin Williams a fost recompensat în 1998 cu Premiul Oscar la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din filmul „Good Will Hunting”. A mai fost nominalizat la Premiile Oscar pentru Cel mai bun actor în 1988, cu rolul interpretat în filmul „Bună dimineaţa, Vietnam!”, în 1990 pentru rolul din „Cercul poeţilor dispăruţi”, iar în 1992 pentru cel din „Regele pescar“. De asemenea, actorul a câştigat şi patru Globuri de Aur, două premii Emmy, două premii Screen Actors Guild şi cinci premii Grammy.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite