Robin Williams a fost găsit spânzurat în locuinţa sa. Raportul medicilor legişti: actorul american a murit prin asfixiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul american Robin Williams a murit prin asfixiere după ce s-a spânzurat cu o curea FOTO Reuters
Actorul american Robin Williams a murit prin asfixiere după ce s-a spânzurat cu o curea FOTO Reuters

Robin Williams a murit prin asfixiere, acesta fiind găsit spânzurat în locuinţa sa din California, se arată în raportul preliminar al autopsiei. Actorul american nu a lăsat niciun mesaj prin care să îşi motiveze gestul, informează presa din California.

Robin Williams (63 de ani) a fost descoperit spânzurat de asistentul său personal, cu o curea în jurul gâtului, uşor suspendat deasupra podelei, a anunţat Keith Boyd, şeriful din comitatul californian Marin şi adjunct al principalului medic legist din comitat. Actorul a fost descoperit fără suflare luni la ora locală 11.45, fiind declarat decedat la ora 12.02 după sosirea paramedicilor.

Potrivit conferinţei de presă susţinute de autorităţile din comitatul Marin, raportul preliminar al medicilor legişti arată că decesul lui Robin Williams a fost cauzat de „asfixiere prin spânzurare”. Medicii legişti au prelevat probe şi pentru analizele toxicologice.

Potrivit presei americane, actorul nu a lăsat niciun bilet de adio, oficialii din comitatul Marin refuzând, însă, să comenteze această informaţie. 

Actorul american a fost văzut în viaţă ultima dată duminică seara de către soţia acestuia, Susan Schneider, înainte de a merge la culcare. A doua zi dimineaţă, soţia lui Robin Williams a plecat de acasă în jurul orei 10.30, crezând că actorul american încă se odihneşte într-o altă cameră a apartamentului. 

Trupul neînsufleţit al lui Robin Williams a fost găsit luni, în jurul prânzului, de către asistentul său personal, care a devenit îngrijorat de faptul că actorul nu răspunde la telefon şi nici nu deschide uşa camerei sale, se mai arată în raportul legiştilor.

„Robin Williams a fost văzut ultima dată în viaţă de soţia sa, duminică, în jurul orei 22.30, în momentul în care aceasta s-a retras în camera ei pentru a dormi. Nu se cunoaşte ora exactă când actorul american s-a dus în dormitor. Potrivit asistentului său personal, Robin Williams a fost găsit în şezut, fără semne vitale”, a precizat Keith Boyd, medic-şef legist.

În momentul în care paramedicii au ajuns la casa actorului, domnul Robin Williams a fost găsit într-o poziţie uşor suspendată, cu o curea in jurul gâtului. Celălalt capăt al curelei era prins între uşa închisă şi cadrul uşii”, a mai spus medicul-şef legist, Keith Boyd, la postul CNN.

Anchetatorii au mai precizat că pe încheietura mâinii stângi a actorului au fost găsite mai multe tăieturi. De asemenea, un briceag se afla în apropierea corpului neînsufleţit, au mai adăugat surse din poliţie.

Robin Williams casa Tiburon California FOTO Reuters


Intrarea în locuinţa lui Robin Williams din Tiburon (Marin County, California, SUA) FOTO Reuters

Deseori, Robin Williams a fost observat discutând şi chiar glumind în spaţiul public despre problemele sale cu alcoolul şi drogurile, asistentul său precizând că starul american a dus din acest punct de vedere „o luptă grea cu depresia”.

Într-o scurtă declaraţie de presă, Susan Schneider, soţia actorului american, a precizat că este important ca lumea să îşi aducă aminte de Robin Williams nu din cauza morţii sale, ci datorită tuturor momentelor frumoase pe care le-a lăsat în urmă.

„Sperăm ca atenţia noastră, chiar şi în aceste momente, să nu fie proiectată asupra morţii lui Robin, ci asupra nenumăratelor momente de fericire, amuzament şi bucurie pe care a reuşit să le ofere milioanelor de oameni”, a spus Susan Schneider, soţia celebrului actor american.

Actorul american nu a mai apărut în public de mai bine de trei săptămâni, notează publicaţia britanică. Ultima fotografie a actorului a fost postată de acesta pe 21 iulie, de ziua sa de naştere, pe contul de Instagram. Alături de el apare maimuţa Crystal, din pelicula „O noapte la muzeu“.

robin williams ultima fotografie

[<a href="//storify.com/Noemi_Varga/sinuciderea-lui-robin-williams" target="_blank">View the story "Sinuciderea lui Robin Williams" on Storify</a>]

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite