Replici dure în prima zi a procesului intentat de familia lui Michael Jackson companiei AEG Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul va scoate la iveală noi dezvăluiri despre viaţa privată a lui Michael Jackson FOTO Reuters
Procesul va scoate la iveală noi dezvăluiri despre viaţa privată a lui Michael Jackson FOTO Reuters

Procesul intentat de Katherine Jackson companiei AEG Live pentru a primi despăgubiri de 40 de miliarde de dolari în urma morţii Regelui Pop a început ieri, iar prima zi a adus replici dure de ambele părţi.

Potrivit bbc.co.uk, reprezentantul familiei Jackson, Brian Panish, a declarat curţii că reprezentanţii AEG Live sunt singurii care susţin că nu ştiau de dependenţa lui Jackson de medicamente.

„De-a lungul anilor, prietenii şi familia lui Michael credeau că are o dependenţă de medicamente. Vocea lui emoţionantă, geniul lui muzical, creativitatea, generozitatea şi inima sa mare s-au stins pentru totdeauna“, a declarat Panish, precizînd juriului (compus din şase femei şi şase bărbaţi) că ei vor fi cei care vor hotărâ cine este responsabil de moartea megastarului.

Cu toate acestea, avocatul firmei AEG Live, Marvin Putman, susţine că din cauza secretomaniei Regelui Pop, ei nu au fost informaţi de dependenţa acestuia. „Adevărul este că Michael Jackson i-a păcălit pe toţi. El a avut grijă ca absolut nimeni să nu-i afle cele mai mari şi întunecate secrete“, a declarat acesta.

Procesul se va concentra pe ultimele luni din viaţa megastarului, istoricul financiar şi starea sănătăţii sale, iar copiii artistului vor fi, cel mai probabil, chemaţi să depună mărturie. Alţi posibili martori sunt Diana Ross, regizorul Spike Lee şi producătorul muzical Quincy Jones.

Familia Jackson a acuzat firma AEG Live de iresponsabilitate atunci când l-a angajat pe medicul Conrad Murray pentru a-l supraveghea pe artist. Murray i-a administrat acestuia o combinaţie de sedative şi anestezice, fapt ce a dus la moartea prematură a lui Jackson. În 2011, medicul a fost acuzat de omor prin imprudenţă. Murray urma să primească 150.000 de dolari pe lună pe parcursul turneului „This Is It“.

AEG Live va susţine că Jackson a fost cel care l-a ales pe Murray pentru a fi medicul său personal.

Dar familia Jackson va argument că promotorii concertului au pus presiune pe Murray pentru a-l pregăti pe Regele Pop pentrue programul istovitor al turneului, în ciuda sănătăţii fragile a megastarului. Este de aşteptat că membrii familiei, printre care şi Janet Jackson, să depună mărturie în acest proces.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite