Reacția Downing Street la acuzațiile de agresiune sexuală aduse lui Russell Brand. Actorul neagă totul

0
Publicat:

Premierul Marii Britanii a reacționat, după ce cunoscutul actor și comediant britanic, Russell Brand a primit acuzații de agresiune sexuală, formulate de patru femei, relatează DPA/PA Media.

Downing Street a reacționat la acuzațiile aduse lui Russell Brand FOTO Reuters
Downing Street a reacționat la acuzațiile aduse lui Russell Brand FOTO Reuters

Russell Brand, în vârstă de 48 de ani, se confruntă cu acuzații de viol, agresiune și abuz emoțional, fapte care se presupune că ar fi avut loc între anii 2006 și 2013, în timp ce acesta lucra pentru BBC, Channel 4 și juca în filme la Hollywood. Concret, în perioada de vârf a carierei sale.

Actorul a negat vehement toate acuzațiile, inclusiv cele referitoare la comportament abuziv și prădător, afirmând într-un mesaj video, postat online vineri seară, că toate relațiile sale au fost „consensuale”.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului britanic, Rishi Sunak, a vorbit despre seriozitatea acuzațiilor, declarând că „acestea sunt acuzații foarte grave și îngrijorătoare.”

El a subliniat că oricine se simte victimă a unui atac sexual ar trebui să se prezinte în fața autorităților pentru a vorbi despre experiență, angajamentul guvernului britanic fiind de a trata cu seriozitate și sensibilitate astfel de cazuri. Prim-ministrul a condamnat, în mod ferm, orice formă de hărțuire, indiferent de context sau loc.

Au fost demarate mai multe anchete interne

BBC, Channel 4 și Banijay UK, compania de producție care a achiziționat Endemol, producătorul emisiunilor spin-off „Big Brother” găzduite de Russell Brand, au demarat anchete interne privind comportamentul său, în perioada colaborării.

„Este corect că acest lucru este analizat şi cred că ambele companii au spus că vor deschide anchete, iar acesta este demersul potrivit. Nu voi emite prejudecăţi; lor le rămâne să stabilească ce găsesc şi să facă acest lucru în mod transparent”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Se așteaptă ca ministrul britanic al Culturii, Lucy Fraser, să discute cu aceste companii media pentru a se asigura că anchetele lor interne vor fi efectuate în mod minuțios și transparent, potrivit informațiilor DPA/PA Media.

Russell Brand, cunoscut pentru cariera sa de comediant, atât în Marea Britanie, cât și în Statele Unite, s-a remarcat în trecut prin viața sa tumultuoasă, cu dependență de alcool și heroină, o căsătorie scurtă cu cântăreața pop Katy Perry și numeroase relații romantice. În ultimii ani, el a devenit cunoscut ca influencer în domeniul wellness și a prezentat o emisiune pe YouTube.

În ciuda acuzațiilor și a reacției publice, Downing Street nu a cerut eliminarea conținutului creat de el de pe platforme de streaming precum YouTube și Netflix, declarând că fiecare post trebuie să ia în considerare abordarea corectă în astfel de cazuri.

Actorul neagă acuzațiile

Acuzațiile au fost detaliat prezentate într-o anchetă comună a Times, Sunday Times și Dispatches de la Channel 4. Una dintre femei susține că a fost agresată sexual în timpul unei relații de trei luni cu Brand, când avea doar 16 ani și era încă la școală. Alte acuzații includ violul unei femei în locuința lui din Los Angeles.

Înainte de publicarea acuzațiilor, actorul a transmis un mesaj video online, în care a catalogat atacurile drept „sfruntate și agresive”. El a adăugat că respinge cu fermitate toate acuzațiile și că se confruntă cu o campanie de denigrare.

Sâmbătă seara, în timpul difuzării programului Dispatches, Russell Brand a susținut un spectacol de comedie cu casa închisă la Troubadour Wembley Park Theatre din nord-vestul Londrei, în cadrul turneului său „Bipolarisation”.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite