Povestea incredibilă a actriţei Sylvia Sidney, fiica unei croitorese din Bacău şi singura româncă nominalizată la Oscar

0
0
Sylvia Sidney, o vedetă din vechiul Hollywood FOTO Profimedia
Sylvia Sidney, o vedetă din vechiul Hollywood FOTO Profimedia

În anii ’30, Sylvia Sidney era una dintre acele tinere actriţe, mignonă şi subţire, care fascina publicul filmelor alb-negru cu talentul actoricesc, dar şi cu expresivitatea chipului, cu acei ochi mari, cu sprâncene subţiri, încadraţi de onduleurile coafurii, cum se purta la acea vreme. Dar cum a ajuns fiica unei croitorese, cu origini moldoveneşti, să strălucească la Hollywood şi să fie nominalizată, chiar şi pentru un rol secundar, la Oscar?

Concurenta elegantei Grace Kelly a jucat alături de Spencer Tracy, Henry Fonda, Gary Cooper, Humphrey Bogart ori Cary Grant, sub îndrumarea unor mari regizori de la începuturile cinematografiei, ca William Wyler, Fritz Lang, William Howard ori Alfred Hitchcock.

Dintr-o mamă româncă de confesiune iudaică, Rebecca Saperstein, şi un tată rus ortodox, Victor Kosow, ajunşi de puţin timp pe tărâmul „ţării tuturor posibilităţilor“ şi stabiliţi în cartierul imigranţilor din New York, Bronx, s-a născut, pe 8 august 1910, Sophia Kosow. Neajunsurile îndurate de tinerii săi părinţi, care trăiau din vânzarea de textile, au dus repede la divorţ, iar mama ei s-a recăsătorit cu medicul stomatolog Sigmund Sidney, luându-şi numele de Beatrice Sidney. Tot astfel, fetiţa de 5 ani a fost adoptată şi prezentată drept Sylvia Sidney – cel mai probabil pentru ca ele două să evite unele probleme legale. 

Citeşte aici incredibila poveste de viaţă a actriţei Sylvia Sidney şi vezi o galerie foto cu superba vedetă.

Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite