Octavia Spencer, Cynthia Erivo şi Viola Davis, între 300 de staruri care cer Hollywoodului să renunţe la poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de trei sute de staruri, între care actorii Octavia Spencer, Cynthia Erivo, Michael B. Jordan şi Viola Davis, au cerut Hollywoodului, într-o scrisoare deschisă, să renunţe la poliţie şi să investească în comunităţile de culoare.

Textul, scris de actorul Kendrick Sampson - care a fost lovit de şapte gloanţe din cauciuc în timpul protestelor din Los Angeles faţă de brutalitatea poliţiei asupra persoanelor de culoare -, a fost compus împreună cu actriţa Tessa Thompson („Avengers: Endgame”) şi cofondatorii mişcării Black Lives Matter, Patrisse Cullors şi Melina Abdullah, şi semnat, între alţii de Idris Elba, Chadwick Boseman, Issa Rae, Anthony Mackie, Billy Porter şi Danai Gurira.

Prin această scrisoare este cerut industriei divertismentului să renunţe la poliţie, să se deconecteze de la poveştile albilor şi perspectivele forţelor de ordine, şi să ridice talentele de culoare, poveştile, carierele şi să crească plăţile. Este tras un semnal de alarmă legat de încurajarea din trecut şi din prezent a „epidemiei de violenţă poliţienească şi cultură împotriva celor de culoare“, prin numeroase filme şi programe care sunt realizate din perspectiva poliţiei, potrivit news.ro. 

„Felul în care Hollywoodul şi presa convenţională au contribuit la criminalizarea oamenilor de culoare, reprezentarea greşită a sistemului legal şi glorificarea corupţiei şi violenţei poliţiei au avut consecinţe grave asupra vieţilor persoanelor de culoare“, se arată în scrisoarea citată de The Guardian.

Scrisoarea vine după o iniţiativă similară a Black Artists for Freedom, semnată de peste 1.000 de personalităţi, între care Trevor Noah, Ava DuVernay şi John Legend, prin care era cerută încetarea inegalităţilor rasiale în arte şi divertisment şi, de asemenea, Hollywoodului de a „rupe legăturile cu poliţia”. 

Între cei care au semnat recenta scrisoare se mai numără Yara Shahidi, Alfre Woodard, Jodie Turner-Smith, Tiffany Haddish, Sterling K Brown şi Taraji P Henson.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite