O chitară care i-a aparţinut lui John Lennon, scoasă la licitaţie pentru 760.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John
Lennon a folosit chitara Gretsch 6120 la compunerea şi înregistrarea
cântecului „Paperback Writer“
John Lennon a folosit chitara Gretsch 6120 la compunerea şi înregistrarea cântecului „Paperback Writer“

O chitară care i-a aparţinut lui John Lennon şi pe care artistul a folosit-o pentru compunerea cântecului „Paperback Writer“ va fi scoasă la vânzare într-o licitaţie care va avea loc în noiembrie, la Londra, iar experţii evaluează instrumentul la peste 760.000 de euro.

O chitară model Gretsch 6120 care a fost folosită de John Lennon pentru compunerea hitului „Paperback Writer“ al trupei The Beatles şi care apoi a fost făcută cadou de acesta vărului său David Birch, în 1967, va fi scoasă la vânzare într-o licitaţie organizată la hotelul Le Meridien din Londra, pe 23 noiembrie.

Potrivit nme.com, experţii se aşteaptă ca instrumentul muzical să fie vândut pentru circa 760.000 de euro.

David Birch, văr primar cu John Lennon, a povestit că a intrat în posesia chitarei după ce l-a vizitat pe cântăreţ, în 1967, şi i-a spus că se gândeşte să înfiinţeze o formaţie.

„Am fost destul de îndrăzneţ să-i cer lui John (n.r. - Lennon) una dintre chitarele pe care nu le folosea. Pusesem ochii pe una albastră, un Fender Stratocaster, care stătea pe acolo prin studio, dar John a zis să iau chitara Gretsch şi mi-a pus-o în braţe în timp ce vorbeam“, a declarat Birch pentru ziarul britanic „The Telegraph“.

Mama lui David Birch, Harriet, a fost sora mai mică a mamei lui John Lennon, Julia.

John Lennon a folosit chitara Gretsch 6120 la compunerea şi înregistrarea cântecului „Paperback Writer“, în aprilie 1966, la Abbey Road Studios, pentru albumul „Revolver“. Chitara a avut doar doi proprietari, potrivit documentelor licitaţiei: John Lennon şi David Birch.

Ofertele pentru cumpărarea chitarei pot fi depuse începând cu 14 noiembrie.

Pe de altă parte, un disc vinil foarte rar, semnat de membrii trupei The Beatles, o ediţie limitată a LP-ului de debut „Please Please Me“, a fost vândut recent pe eBay pentru 36.655 de dolari.

John Lennon (1940 - 1980) a format alături de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

John Lennon a fost împuşcat mortal de un fan pe 8 decembrie 1980.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite