Nicolas Cage a împlinit 51 de ani: nepotul lui Francis Ford Coppola care şi-a schimbat numele pentru a evita orice urmă de nepotism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rolul alcoolicului
sinucigaş din „Leaving Las Vegas/Părăsind Las Vegas-ul“ (1995)
i-au adus lui Nicolas Cage un premiu Oscar pentru cel mai bun actor
în rol principal FOTO Hepta
Rolul alcoolicului sinucigaş din „Leaving Las Vegas/Părăsind Las Vegas-ul“ (1995) i-au adus lui Nicolas Cage un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal FOTO Hepta

Actorul american Nicolas Cage împlineşte vârsta de 51 de ani. Într-o carieră de peste 20 de ani, Cage a adunat roluri din diverse genuri cinematografice, de la comedii romantice, la drame şi SF-uri, fiind distins o dată cu premiul Oscar.

Pe numele real Nicolas Kim Coppola, Nicolas Cage s-a născut pe 7 ianuarie 1964 în Long Beach, California, ca fiu al unui profesor de literatură şi a unei mame dansatoare. Acesta mai are doi fraţi, Christopher Coppola, regizor, şi Marc Coppola, personalitate radio în New York, şi este nepotul regizorului Francis Ford Coppola şi văr cu regizorii Roman Coppola şi Sofia Coppola.

Pentru a evita orice urmă de nepotism şi-a schimbat numele de scenă în Nicolas Cage, dar a colaborat cu unchiul său în filme precum „Rumble Fish“, „Peggy Sue Got Married“. În 1987 a jucat în comedia romantică „Moonstruck/Visătorii“ alături de Cher, iar trei ani mai târziu în „Wild at Heart/Suflet sălbatic“, film regizat de David Lynch, recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Rolul alcoolicului sinucigaş din „Leaving Las Vegas/Părăsind Las Vegas-ul“ (1995) i-au adus un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, fiind de două ori nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film.

În 1999 a avut rolul principal în filmul „Bringing Out the Dead/Între viaţă şi moarte“, regizat de Martin Scorsese, iar rolul din 2003 din „Matchstick Men/Şarlatanii“ l-a propulsat în atenţia publicului şi a criticilor de specialitate. În ciuda acestor succese, marea majoritate a filmelor de la începutul carierei nu au avut cele mai bune încasări, un exemplu fiind pelicula „8 mm“, care, la vremea lansării, nu a vândut multe bilete, dar în prezent este considerat un film bun.

Colecţionar de benzi desenate

În decembrie 2006, Cage a anunţat la Festivalul Internaţional de Film de la Bahamas că plănuieşte să reducă din activitatea sa în domeniul cinematografic şi că va începe să urmărească alte interese din viaţa lui. „Am făcut foarte multe filme deja şi simt că ar trebui să explorez şi alte oportunităţi, fie ele o pasiune către scris, fie alte pasiuni pe care le voi găsi pe parcurs“, explica acesta. Pe de altă parte, un an mai târziu, în 2007, apare în filmul „Ghost Rider/Demon pe două roţi“, alături de Eva Mendes, în rolul unui vânzător de recompense pentru Diavol. Despre acest personaj, Cage spunea că face parte „din mitologiile unice din universul benzilor desenate“. De altfel, actorul este un fan avid al benzilor desenate. În 2002 a scos la licitaţie o colecţie de 400 de benzi desenate de epocă, primind în schimb 1,6 milioane de dolari. Mai mult, alături de fiul său, Weston, a realizat propia carte de benzi desenate, denumită „Voodoo Child“, publicată la Virgin Comics.

În 2009, Nicolas Cage apare în rolul unui profesor care se confruntă cu previziuni terifiante despre viitorul planetei, în filmul SF „Knowing/Numere fatale“, apoi, în acelaşi an interpretează rolul unui poliţist corupt care este implicat în jocuri de noroc, trafic de droguri şi probleme cu alcoolul, în filmul „Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans/Păcatele unui poliţist - Ultimul apel: New Orleans“. A mai apărut în pelicule precum „Kick-Ass/Rupe-tot“ (2010), „The Sorcerer’s Apprentice/Ucenicul vrăjitor“ (2010), „Seeking Justice/Justiţie pe cont propriu“ (2011), „Season of the Witch/Anotimpul vrăjitoarei“ (2011), „Drive Angry/Iadul se dezlănţuie“ (2011) şi „Trespass/Ostatici“ (2011).

A fost căsătorit de trei ori, cu Patricia Arquette (1995 - 2001), Lisa Marie Presley (august - noiembrie 2002) şi Alice Kim Cage, actuala soţie, cu care s-a căsătorit în 2004 şi cu care are un fiu, Kal-El, născut în octombrie 2005. În 1988, Cage s-a întâlnit cu actriţa Christina Fulton, care l-a născut pe fiul lor, Weston Coppola Cage, pe 26 decembrie 1990. Weston a apărut alături de tatăl său în filmul „Lord of War“, în rolul tânărului mecanic ucrainean Vladimir. Cage a fost arestat în 2011după ce şi-ar fi bruscat soţia în timpul unei discuţii aprinse în public, dar nu a fost pus sub acuzaţie pentru acest incident.

Vizitele lui Cage în România

În 2012, pentru filmările „Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance/Ghost Rider: Demonul Răzbunării“, echipa producţiei a blocat Transfăgărăşanul, acolo unde o dublură a lui Cage a filmat mai multe scene, iar actorul a putut să fie văzut la cariera minieră Roşia, în apropiere de Rovinari. În 2014, Cage a revenit în România pentru a lucra la filmul „The Dying of the Light“, în regia lui Paul Schrader, filmările având loc în Mamaia, Bucureşti şi la studiourile Castel Film. Pelicula spune povestea unui agent CIA care începe să îşi piardă vederea în timpul ultimei sale misiuni. Echipa de producţia s-a folosit de autostrada A3, Bucureşti-Ploieşti, acolo unde Cage a fost filmat în timp ce coboara din Chrysler-ul său auriu pentru a se urca în maşina poliţiei americane.

nicolas cage foto hepta

Nicolas Cage, înconjurat de fani şi doi agenţi ai Poliţiei Române, la vizita din Bucureşti FOTO Hepta

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite