Moartea actorului Matthew Perry, un accident provocat de efectele acute ale ketaminei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauza morții actorului Matthew Perry a fost definită drept un accident ca urmare a „efectelor acute ale ketaminei”, potrivit Departamentului de medicină legală al comitatului Los Angeles, transmite sâmbătă PA Media/dpa, scrie Agerpres.

Matthew Perry FOTO: Shutterstock
Matthew Perry FOTO: Shutterstock

Matthew Perry, 54 de ani, devenit celebru pentru interpretarea personajului Chandler Bing în serialul american de succes „Friends”, a fost găsit „în stare de inconştienţă în piscina reşedinţei sale” pe 28 octombrie, după care a fost pronunţat decesul.

O examinare post-mortem a concluzionat că actorul american a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei, printre factorii care au contribuit la deces numărând-se „înec, boală coronariană şi efectele buprenorfinei”, analgezic utilizat pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide.

„Modalitatea morţii este accidentul”, a confirmat Departamentul de medicină legală.

Potrivit medicului legist Raffi Djabourian, „la nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară cât şi depresia respiratorie”. „Înecul contribuie ca urmare a probabilităţii scufundării în piscină după ce şi-a pierdut conştienţa; boală arterială coronariană contribuie din cauza exacerbării efectelor miocardice induse de ketamină asupra inimii”.

În timpul vieţii, Perry a vorbit deschis despre lupta sa cu abuzul de substanţe şi cu dependenţa şi a înfiinţat chiar un adăpost pentru bărbaţii care se confruntă cu probleme similare. După decesul său, a fost înfiinţată în numele său o fundaţie ce îşi propune să îi ajute pe cei care se luptă cu dependenţa de substanţe.

Co-starul din „Friends”, Jennifer Aniston, care a interpretat-o pe Rachel Green, a fost printre cei care au solicitat public sprijinirea acestei fundaţii înfiinţată pentru a-i „onora moştenirea”. Cauza decesului a fost făcut publică la câteva zile după ce Aniston a dezvăluit că discutase cu el prin mesaje în dimineaţa zilei în care a murit, descriindu-l pe Matthew Perry ca fiind „fericit şi sănătos”.

„Vreau ca oamenii să ştie că el chiar era sănătos şi îşi îmbunătăţea sănătatea. Era angajat într-un demers. A muncit atât de mult. S-a confruntat într-adevăr cu o (situaţie) dură”, a declarat Jennifer Aniston pentru Variety.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite