Louis şi Edwina Mountbatten, mariaj imoral la casa regală. „Ne-am petrecut toată căsnicia în paturile altor persoane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Louis Mountbatten şi soţia.
Louis Mountbatten şi soţia.

El a fost un prinţ fermecător, iar ea, cea mai frumoasă femeie din Anglia. În 1922, când unchiul Prinţului Philip şi aleasa sa şi-au unit destinele, toţi credeau că-i începutul unui basm. Ce s-a întâmplat apoi?

Ce-i drept, din afară, acest ipotetic mariaj de basm a fost unul de lungă durată, întinzându-se pe 38 de ani. În spatele uşilor închise, însă, uniunea de vis era departe de-a fi fost perfectă, aşa cum avea să recunoască Lordul Mountbatten: „Edwina şi cu mine ne-am petrecut toată căsnicia în paturile altor persoane“. Dar să înţelegem, mai întâi, cine au fost personajele poveştii noastre.

Lordul Mountbatten, strănepot al Reginei Victoria, născut cu titlul de Prinţul Louis de Battenberg, amiral al forţelor navale britanice şi ultimul vicerege al Indiei, a fost o figură cu o influenţă extraordinară asupra familiei regale de Windsor. Cunoscut mai familiar cu numele de Dickie, acesta a fost unchiul matern al Prinţului Philip (sora lui, Prinţesa Alice, a fost mama lui Philip), iar Prinţul Charles îi era strănepot. Pe măsură ce Prinţul de Wales a crescut, Dickie se bucura de rolul de bunic onorific al acestuia, dezvoltând o relaţie deosebit de apropiată cu Charles. Acest lucru a provocat ceva tensiuni la palat, căci Prinţul Philip ajunsese să simtă că şi-a pierdut fiul în favoarea unchiului său. Chipeş, impozant şi carismatic, lordul era o persoană care se făcea plăcută oriunde mergea.

Citeşte continuarea aici!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite