Liza Minnelli, regina „Cabaretului“, împlineşte 68 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liza Minnelli, celebra actriţă americană, cântăreaţă şi dansatoare încă din perioada copilăriei, împlineşte, astăzi, vârsta de 68 de ani. Definită drept o reprezentantă a stilului cu bun gust şi o actriţă de seamă a Hollywood-ului din anii 1970, Minnelli este şi astăzi apreciată pentru influenţa sa puternică.

Chiar şi la o vârstă atât de înaintată, fiica actriţei Judy Garland şi a regizorului Vincente Minnelli continuă să fie un simbol al cinematografiei internaţioanle, dar şi o reprezentantă a stilului frumos, fapt datorat numeroaselor apariţii legendare. Piatra de hotar a carierei sale cinematografice a fost rolul din „Cabaret“ (1972), versiunea hollywoodiană a spectacolului muzical cu acelaşi nume. Succesul peliculei a fost atât de răsunător încât Academia Americană de Film a distins-o cu opt premii Oscar, iar Liza Minnelli, la doar 27 de ani, a primit o statuetă de aur la categoria cea mai bună actriţă în rol principal.

Născută în anul 1946, Liza Minnelli începuse să-şi clădească o carieră ca actriţă de teatru muzical şi cântăreaţă în cluburile de noapte înainte să se remarce în roluri din filme precum „The Sterile Cuckoo“ (1969) sau „Tell Me That You Love Me, Junie Moon“ (1970).

Filmele care au urmat după „Cabaret“ nu i-au garantat aceeaşi reuşită, însă Minnelli a continuat să se remarce drept una dintre cele mai versatile şi mai bine vândute personalităţi ale industriei de divertisment, precum şi în producţiile de pe Broadway. Cu toate acestea, portretizarea personajului Sally Bowles, din „Cabaret“, prin înfăţişarea şi atitudinea adoptate, au devenit puncte de reper pentru Liza în viaţa sa de zi cu zi. Chiar şi după ce nu a mai interpretat personajul, Minnelli a adoptat machiajul excentric aplicat în zona ochilor, părul scurt şi paietele. Prin acest rol, actriţa a lăsat o imagine adânc imprimată în cultura pop, pe care este foarte probabil ca oricine să o poată identifica, indiferent dacă a vizionat filmul sau nu, apreciază Mediafax. În anul 2000, Minneli a fost inclusă în American Theatre Hall of Fame.

De altfel, Liza Minnelli se numără printre acele personalităţi din lumea filmului care şi-au lăsat o amprentă puternică asupra evoluţiei stilului, alături de Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Grace Kelly sau Marilyn Monroe.

Performanţele sale actoriceşti i-au adus, în total, patru premii Tony, un premiu Oscar, un premiu Emmy, două Globuri de Aur şi un premiu Grammy Legend. Liza Minnelli se numără printre puţinele celebrităţi care au primit distincţii din toate evenimentele majore dedicate industriei de film de la Hollywood.

Cu toate că imaginea sa de simbol al frumuseţii şi al stilului încă persistă, la gala premiilor Oscar din 2014, prezentatoarea evenimentului, Ellen DeGeneres, „a înţepat-o“ pe Minnelli cu o glumă pe care actriţa nu a gustat-o, cu referire la nenumăratele operaţii estetice la care a fost supusă. „Trebuie să mărturisesc că am văzut unul dintre cei mai buni imitatori care au intrat în pielea Lizei Minneli. O treabă foarte bună, domnule“, a glumit DeGeneres arătând spre locul ocupat de actriţă venită la spectacol pentru a vedea omagiul adus filmului „The Wizard of Oz“, în care a jucat mama ei, Jurdy Garland. „I s-a părut că sună amuzant, deşi cred că nu a vrut să mă rănească. Ellen este o doamnă minunată, a făcut o glumă reuşită“, a spus Liza după gală.

image

Liza Minnelli FOTO Reuters

Dacă pe plan profesionat a excelat, nu acelaşi lucru se poate spune despre viaţa personală, marcată de eşecuri. Actriţa are patru divorţuri la activ, fiind măritată cu Peter Allen, regiorul Jack Hellez, sculptorul Mark Gero şi impresarul David Gest. „Am făcut cele mai bune alegeri în carieră şi am cele mai proaste gusturi în materie de bărbaţi. Şi asta poate, pentru că am crescut pe tărâmul viselor, având în vedere că mama mea a fost Judy Garland. Mereu am încercat să-mi dau seama de ce am eşuat în viaţa personală, unde s-a terminat totul, când a intrat în scenă calul alb, de ce nu am avut întotdeauna parte de el“, spune actriţa despre nereuşitele sale.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite