Kevin Spacey nu poate fi dat afară din „House of Cards“ fiindcă nu ar exista o clauză de moralitate în contract

0
Publicat:
Ultima actualizare:
house of cards kevin spacey foto arhiva

Actorul Kevin Spacey, aflat în centrul unui scandal sexual la Hollywood, crede că Netflix şi casa de producţie a serialului de succes „House of Cards“ au acţionat ilegal când l-au suspendat din cauza acuzaţiilor de abuz sexual, cele două companii neavând dreptul de a lua această masură potrivit contractului de colaborare, informează theblast.com.

Surse apropiate situaţiei au declarat pentru theblast.com că în contractul actorului nu figurează o clauză de moralitate care să permită suspendarea sau încheierea înţelegerii privind aportul lui Spacey la producţia „House of Cards“.

Site-ul amintit scrie că în contractuil lui Spacey cu Netflix şi producătorii serialului este precizat doar că actorul poate fi suspendat sau concediat în cazul în care devine „indisponibil“ sau „este incapabil“ să îşi ducă la capăt obligaţiile. Theblast.com susţine că vedeta nu este „indisponibilă“, Kevin Spacey internându-se voluntar într-o clinică din Arizona.

Sursele citate susţin că decizia Netflix şi Media Rights Capital (casa de producţie) de a suspenda producţia serialului şi a de rupe orice legătură cu Kevin Spacey, după ce actorul a fost acuzat de Anthony Rapp că i-ar fi făcut avansuri sexuale pe când avea 14 ani, nu ar avea legătură cu rolul lui Spacey ca Frank Underwood şi nu ar trebui să influenţeze producţia show-ului.

După apariţia primelor acuzaţii, la finalul lunii octombrtie, echipa de producţie şi actorii au primit o scrisoare în care li se spunea că oricine crede că a fost hărţuit de Spacey poate face cunoscut acest lucru. Scrisoarea ar fi fost o practică standard în astfel de cazuri. Mai mulţi membri ai echipei serialului au declarat că actorul ar fi făcut mediul de lucru „toxic“.

Echipa lui Kevin Spacey consideră că producătorii vânau alte cazuri de hărţuire, îndreptate împotriva actorului.

Dacă Spacey va fi concediat în cele din urmă, producătorii ar urma să fie obligaţi „să-i plătească o avere“, pentru că ar rupe unilateral un contract, fără un motiv legal.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri