Kevin Sorbo, interpretul lui Hercule, vine în România, la Comic Con

0
Publicat:
Ultima actualizare:
kevin sorbo hercule foto getty images

Actorul american Kevin Sorbo, care l-a interpretat pe eroul Hercule în popularul serial omonim din anii 1990, vine în România, la cea de-a treia ediţie East European Comic Con, care se va desfăşura între 8 şi 10 mai, la complexul Romexpo din Bucureşti.

Kevin Sorbo, invitatul principal din acest an, s-a născut pe 24 septembrie 1958, în Mound, Minnesota. La sfârşitul anilor '80, Kevin Sorbo îşi începe cariera în actorie, ca invitat special în diverse seriale, ca „First and Ten" şi „Verdict crimă/ Murder, She Wrote". De asemenea, Sorbo s-a numărat printre actorii care au fost luaţi în considerare pentru rolul lui Superman din „Lois and Clark: The New Adventures of Superman" şi pentru rolul agentului Mulder din „Dosarele X/ The X-Files".

Kevin Sorbo joacă rolul lui Hercules în filmul „Hercule şi amazoanele/ Hercules and the Amazon Woman", ce a servit drept pilot pentru serialul „Hercules: The Legendary Journeys", unde Sorbo a fost atât personajul principal, cât şi regizor.

Deşi a suferit trei atacuri cerebrale suferite, Kevin Sorbo a continuat să lucreze şi la ultimele două sezoane din seria „Hercule“. „Hercule: Călătorii legendare“ a început în 1995 şi a avut şase sezoane, luând sfârşit în 1999. Kevin Sorbo avea 37 de ani când a început să joace în serial şi a studiat chiar şi arte marţiale ca să îşi facă singur cascadoriile.

A apărut, ca invitat, în „Xena: Prinţesa războinică", jucând rolul lui Hercule. De asemenea, el a dat voce personajului Hercule din animaţia „Mitologia animată: Hercule şi Xena/ Hercules and Xena: The Battle for Mount Olympus". Hercules a fost cel mai cunoscut rol pe care Kevin Sorbo l-a jucat.

După interpretarea personajului lui Hercule, a primit rolul principal, căpitanul Dylan Hunt, în serialul SF „Andromeda", pentru care a fost şi producător.

Organizatorii au pregătit numeroase surprize pentru cei 35.000 de vizitatori aşteptaţi la această ediţie a Comic Con. Spectatorii se vor bucura de trei scene: una dintre ele va găzdui o competiţie regională de gaming (Sport Electronic), o scenă principală este dedicată numelor importante de la Hollywood, iar scena a doua va aparţine celebrităţilor din online care vor interacţiona direct cu fanii.

Actorii internaţionali şi celebrităţile din mediul online care vor interacţiona îndeaproape cu fanii, concursul de gaming şi întreaga zonă destinată jocurilor video, unde pasionaţii vor putea testa cele mai noi apariţii din domeniu, cosplay-ul, în care doritorii se pot transforma în personajele lor preferate, elementele de recuzită de pe platourile de filmare, precum şi panelurile, în care invitaţii vor purta discuţii interactive cu publicul.

East European este mai mult decât o convenţie, fiind un „exerciţiu de diplomaţie culturală", potrivit directorului evenimentului, Mircea Mureşan. Primele 1.000 de abonamente sunt disponibile la preţul de 49 de lei, iar următoarele 3.000 vor putea fi cumpărate cu 64 de lei, iar, în ultima săptămână, costul tichetelor va fi de 79 de lei. Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua Orange Shop.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite