Joan Rivers, regina comentariilor acide: cele mai controversate declaraţii făcute de fosta vedetă americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joan Rivers, una dintre cele mai populare vedete din Statele Unite, a murit joi, la vârsta de 81 de ani. Cunoscută pentru sinceritatea usturătoare, actriţa americană nu s-a dat niciodată înapoi de la comentariile acide făcute la adresa altor personalităţi - printre care preşedintele Barack Obama şi soţia sa -, iar opinia sa despre palestinienii ucişi în Fâşia Gaza a şocat o lume întreagă.

Controversata Joan Rivers a murit joi, în New York, la ora locală 13:17 (20:17, ora României). Prezentatoarea de televiziune şi actriţa americană, în vârstă de 81 de ani, a intrat în comă săpămâna trecută, în timpul unei operaţii la gât. Ironic, cu o seară înainte să intre în comă, Rivers a susţinut un spectacol de stand-up comedy la New York şi chiar a glumit în legătură cu propria moarte.

De-a lungul carierei, ce se intinde pe mai bine de jumătate de secol, Joan Rivers a făcut declaraţii scandaloase. Stilul său direct, acid şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar în ultmii ani a devenit o acidă critică de modă, cu ţinta asupra vedetelor de la Hollywood. În plus, vedeta americană susţinea că este femeia cu cele mai multe operaţii estetice, peste 730.

„Palestinienii merită să fie morţi“

Ultima declaraţie făcute de Joan Rivers, pe 8 august 2014, a fost poate cea mai controversată dintre toate. Când un reporter al site-ului TMZ.com i-a spus artistei că peste 2.000 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, Joan Rivers a răspuns: „Când declari război, declari război. Ei l-au început. Noi nu ţinem cont de cine a murit. Eşti mort, ai meritat să mori. Să nu îndrăzneşti să încerci să mă faci să mă simt prost din cauza asta“.

„Li s-a spus (palestinienilor – n.r.) să plece. Ei nu au plecat. Nu pleci, înseamnă că eşti un idiot. Cel puţin cei care au fost ucişi au fost cei cu IQ-uri scăzute“, a mai declarat Rivers. Mai mult, actriţa a descris organizaţia Hamas ca fiind una „teroristă“. „Ei (Hamas – n.r.) au fost aleşi de o mulţime de oameni foarte proşti care nu au nici măcar propriul creion“, a explicat actriţa.

„Obama este gay, iar Michelle e transsexual“

La începutul lunii iulie, Joan Rivers a făcut o altă declaraţie, comentată de toată presa americană. Fosta actriţă a spus despre preşdintele Barack Obama că „este gay“ şi despre soţia lui, Michelle Obama, că „este transexual“.

Barack Obama şi Michelle Obama FOTO Buisiness Insider

image

Rivers a creat un imens scandal în SUA, iar, la o săptămână după a prins din nou spiritele cu o altă afirmaţie controversată: „Când am spus că Michelle Obama e un transsexual, era, de fapt, un compliment. Este foarte atractivă, are un corp frumos, un chip frumos, machiaje frumoase. Cele mai frumoase femei din lumea asta sunt, de fapt, transsexualii. Să nu mai spuneţi că nu e corect politic. Vă spun ce nu e corect politic: faptul că presa mă atacă pentru că sunt bătrână, evreică şi heterosexuală“.

„Jennifer Lawrence a fost atinsă mai ceva ca un băieţel din corul de la Vatican“

După ce, anul trecut, Jennifer Lawrence a criticat emisiunea „Fashion Police“, prezentată de Rivers, actriţa, în vârstă de 24 de ani,  a intrat în gura lupului, devenind ţinta preferată de atac a fostei actriţe şi prezentatoare TV. „Dorinţa mea pentru anul nou este să mă asigur că Jennifer Lawrence va creşte, va realiza cât de norocoasă este şi se va calma. Îmi place la nebunie că spune tuturor cât de greşit este să-ţi faci griji cu privire la retuşarea propriei imagini, dar, între timp, ea a fost atinsă mai ceva ca un băieţel din corul de la Vatican“, a spus Joan Rivers.

Jennifer Lawrence foto afp

Două glume neinspirate

În 2013, Rivers  a făcut o glumă despre ţinuta purtată de topmodelul german Heidi Klum la Oscar. „Ultima oară când cineva din Germania a fost atât de «fierbinte» era când împingea nişte evrei într-un cuptor“, a comentat fostul star american, însă gluma nu a fost deloc pe placul comunătăţii evreieşti, deşi Joan Rivers era evreică.

O altă „glumă“, pentru care Joan Rivers a refuzat să-şi ceară scuze, a vizat femeile ţinute captive, violate şi torturate de Ariel Castro, un criminal din Cleveland (Ohio), condamnat la închsioare pe viaţă pentru răpirea, reţinierea ilegală pe termen lung şi violarea regulată a trei femei. Plângându-se de spaţiul limitat din dormitorul fiicei sale, Rivers a spus că „acele femei dintr-un subsol din Cleavland au mai mult spaţiu“.

În trecut, Joan Rivers a atacat mai multe vedete printre acestea numărându-se actriţele Angelina Jolie şi Kristen Stewart, aceasta din urmă ameninţând că o dă în judecată.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite