Iohannis, criticat de vedete fiindcă refuză o dezbatere cu Dăncilă: „La capitolul retorică avem doi repetenţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis (60 de ani) a fost criticat în mediul online de vedete precum cântăreţul Tudor Chirilă (45 de ani), prezentatorul TV Mircea Radu (50 de ani) şi solistul trupei Taxi Dan Teodorescu (54 de ani) pentru că refuză o dezbatere electorală cu contra-candidata sa la prezidenţiale Viorica Dăncilă (55 de ani).

După ce Klaus Iohannis a refuzat să participe la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, vedetele au reacţionat în mediul online şi i-au adus critici preşedintelui. 

Tudor Chirilă l-a citat pe un prieten al său, spunând că „situaţia precară a învăţământului românesc se reflecta în faptul că doi foşti profesori refuză o dezbatere electorală“, făcând referire astfel la Iohannis şi Dăncilă. De asemenea, artistul consideră că nu ar trebui să fie criticat doar preşedintele României pentru decizia sa, dar şi Viorica Dăncilă deoarece şi aceasta a refuzat dezbaterea din turul I.

„Situaţia precară a învăţământului românesc se reflectă şi în faptul că doi foşti profesori refuză o dezbatere electorală. Este remarca excelentă a unui prieten. Cei care sunt tentaţi să-i atribuie refuzul doar lui Klaus Iohannis să nu uite ca Viorica Dăncilă, care se bate acum cu pumnii în pieptul de orator, a refuzat invitaţia la dezbaterea din turul I, organizată de Europa FM. La capitolul retorică avem doi repetenţi“, a scris Chirilă pe Facebook. 

Mircea Radu consideră că dincolo de faptul că „nu este curajos şi nici elegant să refuzi o confruntare când îţi este propusă de competitor“, acest lucru nu este corect faţă de votanţi, care trebuie să vadă un schimb de idei şi de planuri înainte să aleagă pe cineva.

„Nu este curajos şi nici elegant să refuzi o confruntare când îţi este propusă de competitor. Iar faţă de votanţi, nu e corect. Oamenii vor să vadă un schimb de idei, de programe, de planuri, în esenţă vor să aleagă, să se decidă, după ce au văzut. Dar politica nu este în primul rând despre îndrăzneală, ci despre cinism, raţiune şi procent de eroare zero, aşa încât noi nu vom rămâne decât cu speranţa şi ştampila“, a scris Mircea Radu. 

   

Dan Teodorescu a pus accentul pe ideea că „nu e frumos să refuzi o doamnă“. Solistul mai crede că preşedintele „duce în derizoriu sintagma «o Românie normală». 

„Domnule Iohannis, încerc şi aşa: nu-i frumos să refuzi o doamnă. Ca să nu mai zic, cu tot respectul, că aveţi o vârstă. Care credeţi că sunt şansele ca, de-acum încolo, să vă mai invite o femeie undeva, la ceva? E-adevărat, vă invită la o discuţie, da' dintr-una într-alta, ştiţi cum e... Da, am dus subiectul în derizoriu. Ştiţi cam cât? Cam cât duceţi dumneavoastră în derizoriu sintagma aia, aia cu «o Românie normal㻓, este textul postat de Dan Teodorescu.

   

Klaus Iohannis rămâne la ideea că nu va veni la nicio dezbatere cu Viorica Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni seară că el preferă să se concentreze pe întâlnirile cu alegătorii în momentul în care a fost întrebat dacă va merge la o dezbatere cu Viorica Dăncilă. Apelurile candidatului PSD privind organizarea dezbaterilor au fost considerate „manevre“.

Şeful statului a subliniat că nu va merge la nicio dezbatere cu Viorica Dăncilă pentru că aceasta a guvernat împotriva românilor. „Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democraţia, după ce a sfidat sistematic valorile şi principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în faţa corupţilor şi penalilor în toţi aceşti ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD şi care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate şi să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!“, a completat Klaus Iohannis. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite