Harvey Weinstein a pledat nevinovat la acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală

0
0
Harvey Weinstein / FOTO Arhivă
Harvey Weinstein / FOTO Arhivă

Fostul producător american de cinema Harvey Weinstein a pledat nevinovat, miercuri, în faţa unui tribunal din Los Angeles, la cele 11 acuzaţii de agresiune sexuală şi viol asupra a cinci femei din California, conform AFP şi Agerpres.

„Declaraţia de nevinovăţie este înregistrată”, a afirmat judecătorul Sergio Tapia după ce un avocat a vorbit în numele lui Harvey Weinstein, prezent în sala de audiere într-un scaun cu rotile şi îmbrăcat într-o salopetă maro.

Fostul magnat de la Hollywood - a cărui decădere este văzută ca o victorie majoră a mişcării #MeToo - este acuzat în California de violuri şi agresiuni sexuale de cinci femei. 

El riscă până la 140 de ani de închisoare, în plus faţă de condamnarea de la New York. 

Harvey Weinstein, 69 de ani, a părăsit marţi închisoarea Wende, din nordul statului New York, înainte de a fi predat autorităţilor californiene. 

Avocaţii producătorului căzut în dizgraţie au pledat mai multe săptămâni contra acestui transfer, în special din motive medicale. Dar judecătorul newyorkez Kenneth Case le-a respins argumentele şi şi-a dat acordul pe 15 iunie. 

În conformitate cu legea californiană, procesul lui Weinstein trebuie să înceapă în cele 120 de zile de după transfer, adică de acum şi până la mijlocul lui noiembrie. 

La Los Angeles, Harvey Weinstein este acuzat în special că a violat o femeie manechin într-un hotel din Beverly Hills în februarie 2013, apoi că a agresat-o sexual pe Lauren Young, o actriţă în devenire, în baia unui alt hotel. 

El a negat întotdeauna faptele, atât la New York, cât şi la Los Angeles, afirmând că cele care îl acuză au fost de acord cu actele sexuale. 

La începutul lui aprilie, el a făcut recurs la condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală primită la New York în martie 2020 cu prilejul unui proces răsunător, considerat ca o mare victorie a mişcării #MeToo. 

În total, aproape 90 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sau agresiuni sexuale. 

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri