Florin Călinescu ia politicienii la refec: „Ar fi apocaliptic ca Dragnea să ajungă preşedintele României. Atunci m-aş gândi serios să intru în politică“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu a postat un video pe pagina sa de Facebook în care mărturiseşte că ar fi dispus să intre în politică dacă, printr-un scenariu „apocaliptic“ liderul PSD Liviu Dragnea, ar obţine dreptul legal de a candida la preşedinţia României.

Florin Călinescu (61 de ani) a mărturisit că ar fi dispus să intre în politică numai dacă Liviu Dragnea ar ajunge într-o funcţie mai mare în stat. Actorul a făcut şi remarci ironice cu privire la Viorica Dăncilă. 

Ca să fie clar, eu nu-mi doresc să intru în politică. Că sunt mulţi dintre dumneavoastră care-mi spun asta, dar şi oameni care-mi spun să-mi văd de treabă (…). Mie îmi pasă foarte tare de locul, ţara în care trăiesc şi vreau să văd oameni mai zâmbitori pe stradă, mândri de ce se întâmplă, de ce se poate face, să aibă cineva cât de cât palpabilitatea unui viitor (…), dar dacă Liviulică insistă foarte mult, voi face treaba asta datorită lui, dacă voi face acest pas. Trebuie să iau acest lucru în considerare. Mai exista cineva care-mi spunea „băi, deşi n-ai stofă de politician, eu te-aş vota“, a declarat Călinescu. 

Florin Călinescu s-a arătat revoltat deatitudinea politicienilor PSD care, conform spuselor actorului, nu depun un alt efort decât acela de a-l „salva pe şeful“. 

Liviulică, tu ai şi o gaşcă de cumetri care pun umărul la treaba asta (…). Este evident pentru toată lumea că tot ce se întâmplă din 2016 încoace nju are nicio legătură cu gargara aia de program electoral, din care nu s-a întâmplat nimic. Eu nu pot să îmi imaginez să fiu membru de partid pe la Sighetu-Marmaţiei sau pe la Iaşi şi să văd că la Bucureşti toată lumea devine din ce în ce mai penală, mai condamnată şi face un singur efort: să îl salveze pe şeful. Pentru că din punctul meu de vedere e destul de clar: bă, scap eu, scăpaţi şi voi. Şi nu numai că se vrea scăpat, dar vrea să ajungă cel puţin premier, dacă nu preşedinte“, a spus revoltat Călinescu. 

„Toată tevatura asta cu justiţia nu este făcută pentru unii care fură o bicicletă, ci este făcută cu un singur scop: 1. mă scăpaţi pe mine, 2. mă recuperaţi: trebuie să fiu capabil legal să candidez. Pentru mine ar fi ceva apocaliptic să se întâmple toate astea şi să ajungă preşedintele României. Atunci chiar iau în foarte serios să intru în politică. Nu să plec din ţară, aşa cum v-aţi fi aşteptat, ci să zic: dacă 3-4 milioane se duc la vot şi aleg preşedinte pe un condamnat căruia i s-au graţiat, i s-au prescris faptele, atunci merită o abordare serioasă a acestei situaţii“, a adăugat omul de televiziune. 

Viorica e de o poezie incomensurabilă. Execută fără să crâcnească sau să gândească măcar.

    

Actorul a făcut şi câteva remarci ironice la adresa premierului Viorica Dăncilă, căreia îi reproşează că execută ordinele şefului de partid Liviu Dragnea, fără măcar „să crâcnească“: 

„Viorica Dăncilă e de o poezie incomensurabilă. De-aia n-a fost bine cu Grindeanu, cu Tudose, că ăştia în utopia lor servilă totuşi, au cârâit puţin în biserică şi asta n-a fost bine. A găsit-o Liviulică pe doamna Viorica care execută fără să crâcnească sau să înţeleagă chiar (…). Domnul Viorica Dăncilă atacă orice subiect, fără să-i fie frică că face vreo hernie la coloană sau chiar inghinală. Cu atâta seninătate să ataci politica internaţională...Haideţi Domnul Viorica...Nu vreau să spun mai multe, Domnule Viorica“, a subliniat Călinescu. 

Florin Călinescu nu l-a uitat în discursul său nici pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, căruia îi aduce aceleaşi „acuze“: face voia şefului de partid. 

Cred că găsindu-l pe acest ministru al Justiţiei, şi eu nu pun botul la zvonuri că a făcut o şcoală de tinichigii, nu pun botul că nu prea se ştiu primii lui paşi în domeniu sau că ar fi fost racolat de securitate inainte de '89, deci ca să îţi găseşti un astfel de cetăţean, care ajunsese într-un post onorabil de judecător şi să vii tu înapoi, doar ca să îşi rezolve soarta copiilor de la Iaşi, şi să te bagi într-o troacă absolut perfectă din punct de vedere dejecţional, doar ca să faci pe plac şefului de partid şi să înfrunţi cu aşa seninătate opinia publică şi colegii...“, a mai spus Florin Călinescu. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite