Doi români au spart casa cântăreţul James Blunt şi a altor câteva vedete ce locuiesc în Ibiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
James Blunt
James Blunt

Doi cetăţeni români sunt bănuiţi că aparţin unei organizaţii criminale care se ocupă cu jafuri şi spargeri în casele de pe insula Ibiza. Printre victimele lor se numără şi cântăreţul James Blunt.

Românii au fost localizaţi de poliţişti într-o maşină închiriată în timp ce staţionau în Santa Gertrudis de Fruitera, un sat mic de pe insulă. Când i-au observat pe agenţi, cei doi hoţi au fugit, dar în cele din urmă au fost prinşi de forţele de ordine.

Până în prezent, au fost confirmate 12 jafuri, printre ele numărându-se şi cel de la casa din Santa Gertrudis care aparţine cântăreţului britanic James Blunt.

Artistului i-au furat mai multe haine, un ceas de la bunicul său şi o baionetă din perioada în care bărbatul a fost soldat în armata britanică şi a luptat în războiul din Kosovo.

Când a descoperit furtul, James Blunt a oferit chiar şi o recompensă pentru cine va oferi informaţii care să ducă la prinderea hoţilor şi recuperarea obiectelor furate.

Modul de operare al spărgătorilor români era destul de simplu, dar foarte eficient, având în vedere că ţintele lor erau în general casele de vacanţă, locuite temporar. Supravegheau imobilele şi acţioneau atunci când nu se afla nimeni în ele, având grijă să dezactiveze sisteme de alarmă.

Poliştiştii au recuperat un număr mare de obiecte furate în valoare de 300.000 de euro, printre care se numără şi două sculpturi şi mai multe picturi de la autori renumiţi, sute de sticle de vin, coniac, şampanie, ceasuri de masă din secolul al XIX-lea, sculpturi din jad, tacâmuri din aur şi argint, bijuterii şi unelte.

Ancheta este în desfăşurare, Garda Civilă încercând acum să-i aresteze şi pe ceilalţi membri ai bandei care au fost deja identificaţi, mai scrie sursa citată.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite