Decesul lui George Floyd: modelul Chrissy Teigen va dona bani pentru a plăti cauţiunea manifestanţilor arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chrissy Teigen FOTO Guliver/Getty Images
Chrissy Teigen FOTO Guliver/Getty Images

Modelul Chrissy Teigen a anunţat pe Twitter că face o donaţie cu scopul de a-i ajuta pe manifestanţii arestaţi în urma protestelor din Statele Unite să-şi plătească cauţiunea.

De vineri seară, manifestanţiile au izbucnit în mai multe oraşe americane după moartea, la începutul săptămânii, a lui George Floyd, un afro-american, în timpul unei arestări violente la Minneapolis. 

„Pentru a celebra o seară MAGA (termen folosit de Donald Trump), orice ar însemna asta, mă angajez să donez 100.000 de dolari pentru a plăti cauţiunea manifestanţilor arestaţi în ţară“, a spus Teigen, înainte de a anunţa, într-un al doilea mesaj, că va oferi 200.000 de dolari (în jur de 180.000 de euro), potrivit news.ro.  

Această decizie este un răspuns pentru Donald Trump. Într-o serie de mesaje pe Twitter, acesta din urmă i-a lăudat pe agenţii Serviciului Secret pentru modul în care au gestionat protestul din faţa Casei Albe de la Washington, numindu-i pe revoltaţi „grupări organizate“, „antifascişti“ şi „radicali de extremă stânga“. 

„Persoanele organizate profesionist care s-au dat drept «manifetanţi» la Casa Albă nu aveau nicio legătură cu George Floyd. Se aflau acolo pentru a cauza probleme. Agenţii de la Serviciul Secret au gestionat bine situaţia. În seara asta, din ce înţeleg, organizăm o seară MAGA (Make America Great Again, sloganul lui Trump din campania pentru prezidenţiale) la Casa Albă?“, a scris el. 

Alţi artişti, precum Steve Carell, Ben Schwartz, Seth Rogen sau Janelle Monáe, au făcut de asemenea donaţii cu scopul de a-i sprijini pe manifestanţi. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite