De ce a eşuat cel mai cunoscut bucătar din lume. Povestea tristă a lui Jamie Oliver
0
Jamie Oliver, celebrul chef, cunoscut sub numele de „Bucătarul dezbrăcat“, care în 1999 îi gătea chiar premierului Tony Blair un mic dejun în Downing Street 10, a făcut un pariu curajos, dar neinspirat pe propriul business în zona de restaurante pe care deocamdată nu l-a câştigat.
De când a intrat pe scena gastronomiei mondiale, acum două decenii, cheful britanic Jamie Oliver i-a cucerit pe gurmanzi cu stilul său ludic de băieţandru şi cu reţetele uşor de urmărit şi nepretenţioase, dar şi cu o serie de campanii vocale împotriva băuturilor cu zahăr sau de încurajare a prânzurilor sănătoase în cantinele şcolare. Ei bine, în ciuda faimei internaţionale, restaurantele sale nu se bucură de un succes pe măsură.
Din ianuarie 2017, Oliver a închis 20 din cele 49 de unităţi pe care le avea în Marea Britanie. Lanţul de restaurante cu specific italian numit Jamie are datorii de 47 de milioane de lire sterline şi 14 milioane de lire sterline datorii către furnizori. Grupul de pizzerii Union Jacks lansate de Oliver în 2011 a închis ultima unitate la fel, în 2017. Iar în ianuarie anul acesta, unul dintre restaurantele Barbecoa, specializate în barbecue s-a închis.