De ce a eşuat cel mai cunoscut bucătar din lume. Povestea tristă a lui Jamie Oliver

0
Publicat:
Ultima actualizare:
new

Jamie Oliver, celebrul chef, cunos­cut sub numele de „Bucătarul dezbrăcat“, care în 1999 îi gătea chiar premierului Tony Blair un mic dejun în Downing Street 10, a făcut un pariu curajos, dar neinspirat pe propriul business în zona de restaurante pe care deo­camdată nu l-a câştigat.

De când a intrat pe scena gastronomiei mon­diale, acum două decenii, cheful britanic Jamie Oliver i-a cucerit pe gurmanzi cu stilul său ludic de băieţandru şi cu reţetele uşor de urmărit şi nepreten­ţioase, dar şi cu o serie de campanii vocale împotriva băuturilor cu zahăr sau de încurajare a prânzurilor sănătoase în cantinele şcolare. Ei bine, în ciuda faimei in­ter­na­ţionale, restaurantele sale nu se bucură de un succes pe măsură.

Din ianuarie 2017, Oliver a închis 20 din cele 49 de unităţi pe care le avea în Marea Britanie. Lanţul de restaurante cu specific italian numit Jamie are datorii de 47 de mi­li­oane de lire sterline şi 14 milioane de lire sterline datorii către furnizori. Grupul de pizzerii Union Jacks lansate de Oliver în 2011 a închis ultima unitate la fel, în 2017. Iar în ianuarie anul acesta, unul dintre restaurantele Barbecoa, specializate în barbecue s-a închis.

Citiţi continuarea articolului pe www.newmoney.ro

Vedete

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite