Cum arată Maria Ciobanu la 81 de ani: „Ciocârlia cântecului românesc“ şi-a sărbătorit ziua în Los Angeles şi le-a transmis un mesaj românilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Ciobanu este una dintre cele mai mari voci ale României FOTO Mediafax
Maria Ciobanu este una dintre cele mai mari voci ale României FOTO Mediafax

Maria Ciobanu, supranumită „ciocârlia cântecului popular românesc“, a împlinit 81 de ani şi a sărbătorit într-un local din Los Angeles, acolo unde s-a stabilit alături de una dintre fiicele sale.

Maria Ciobanu şi-a serbat pe 3 septembrie ziua de naştere în noua sa casă, peste Ocean, în Los Angeles. Este pentru prima dată când marea artistă, care şi-a încheiat cariera de peste şase decenii, nu s-a aflat pe scenă în România, scrie Libertatea

Dacă anul trecut şi-a serbat ziua pe scenă, în România, de această dată, Maria Ciobanu şi soţul său, Mircea Câmpeanu, au organizat o mică petrecere într-un pub din apropierea casei în care locuiesc în Los Angeles. Alături i-au fost fiica mijlocie, solista Camelia Ciobanu Filip, copiii acesteia şi câţiva prieteni români şi americani. 

„Vă mulţumesc din inimă pentru gândurile frumoase şi mesajele trimise. Vă iubesc şi rămân a voastră Marie“, a scris solista în dreptul unei imagini în care apare alături de soţul şi fiica sa. 

Într-un alt mesaj, Maria Ciobanu a transmis: „La ceas aniversar vă doresc multă sănătate, bucurie şi fericire alături de cei dragi. O zi liniştită alături de familie vă doresc. Şi vă mulţumesc din inimă pentru iubirea şi aprecierea dumneavostră!“

Imagine indisponibilă

Maria Ciobanu, alături de soţul său, cu care este căsătorită de 37 de ani, şi de fiica sa, Camelia Ciobanu Filip FOTO Facebook Maria Ciobanu/Arhivă personală

Maria Ciobanu s-a stabilit de mai mulţi ani în America şi locuieşte într-un imobil în curtea fiicei sale, într-un cartier select din Los Angeles, foarte aproape de malul Oceanului. A luat decizia de a se muta atât din cauza problemelor de sănătate, dar şi pentru că niciunul dintre cei trei copii ai săi nu mai locuia în România. Ionuţ Dolănescu, soţia sa, Doiniţa, şi cei trei copii sunt, de asemenea, rezidenţi americani, dar pe coasta cealaltă - Orlando, Florida -, iar fata cea mare, soprana Leontina Văduva, este stabilită la Paris, dar are şi o casă la New York. 

image

Maria Ciobanu a purtat de ziua sa un elegant sacou roşu FOTO Libertatea 

„Dacă-mi ia Dumnezeu vocea şi genunchii, mai bine să mor, aşa că am grijă de mine şi să ne vedem sănătoşi şi la 100 de ani“, spunea îndrăgita artistă în 2016, într-un interviu pentru Click!. Atunci a vorbit şi despre viaţa în America: „Acolo, viaţa este frumoasă, dar publicul e cam americanizat, le place «Lie, lie ciocârlie». O să mai stau şi acolo, mai vin şi în ţară, la prieteni, nu pot renunţa la viaţa din România. Mă împart între ţară şi străinătate“.

Cântăreaţa spunea că visul cel mai mare este să-şi vadă nepoţii călcându-i pe urme: „Să mă ţină Dumnezeu sănătoasă. Am şase nepoţi, comori de copii buni şi frumoşi, cu drag mă ocup de educaţia lor şi m-aş bucura peste ani să-i iubească publicul“.

Maria Ciobanu reprezintă un veritabil fenomen al folclorului românesc. Performanţele vocale ale artistei au fost recunoscute de la începutul carierei, cântăreaţa fiind supranumită „ciocârlia cântecului popular românesc“ la scurt timp după debutul său. Cântecul care i-a adus consacrarea este „Lie, lie, ciocârlie“.

Repertoriul Mariei Ciobanu cuprinde peste 500 de piese, între care amintim „Aurelu’ mamii“, „Vântul de vară mă bate“, „Lângă poartă am un tei“, „Cei mai frumoşi ani ai mei“, „Ce n-aş da să mai fiu mică“, „Roata mare“. 

Moştenirea artistică pe care Maria Ciobanu o lasă românilor este sporită de cei trei copii ai acesteia, artişti ai scenei româneşti şi internaţionale: soprana Leontina Văduva, artista Camelia Ciobanu şi interpretul de muzică populară Ionuţ Dolănescu.

În îndelungata sa carieră, Maria Ciobanu a fost distinsă cu premii şi trofee prestigioase, între care Crucea Naţională „Serviciul Credincios“, două Discuri de Aur, Ordinul Coroana României în grad de Cavaler (acordat de Casa Regală a României), Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer (acordat de Ion Iliescu), 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite